Neste vahvistaa maailmanlaajuista innovaatio-, tutkimus- ja kehitystoimintaansa avaamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen

Uutiset | 19.10.2021

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa

Nesteen pääasiallinen tutkimus- ja kehitysyksikkö sijaitsee jatkossakin Porvoon Teknologiakeskuksessa, jossa lähes 1 100 työntekijää työskentelee tutkimus- ja kehitys- sekä suunnittelutehtävissä. Neste investoi pääosan vuotuisista innovaatiomenoistaan tulevaisuuden raaka-aineiden ja niiden käytön mahdollistavien teknologioiden tutkimukseen ja testaukseen. Neste kasvattaa edelleen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa myös Suomessa.

Uusi tutkimuskeskus täydentää Nesteen jo ennestään kattavaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja vahvistaa  läsnäoloa Aasian ja Tyynenmeren alueen innovaatioverkostossa. Tutkimuskeskus tulee sijaitsemaan läntisen Singaporen Science Park II:ssa. Tutkimuskeskukseen palkataan vaiheittain vuosina 2022-2025 yhteensä noin 40 tutkijaa ja muuta asiantuntijaa. Sen toiminta käynnistyy täysimääräisesti vuonna 2023.

Nesteen tiedotteessa innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors sanoo yhtiön jatkavan uusiutuvien raaka-aineiden valikoiman laajentamista uudenlaisilla raaka-aineilla ja samalla parantavan Nesteen jo käyttämien raaka-aineiden saatavuutta. Erilaisten jätteiden ja tähteiden osuus uusiutuvien Nesteen raaka-aineiden käytöstä maailmanlaajuisesti on yli 90 prosenttia. NEXBTL-teknologian avulla uusiutuvia tuotteita voidaan jalostaa joustavasti heikkolaatuisistakin raaka-aineista niin, että lopputuotteet pysyvät laadukkaina.

Katso myös
Tiedotteet | 03.12.2021

Kemianteollisuuden suhdanteet laskusuunnassa, koronatilanne aiheuttaa edelleen epävarmuutta

Tiedotteet | 02.12.2021

EU:n kemikaalilainsäädännön uudistusten vaikutuksia arvioitu

Uutiset | 17.11.2021

Nesteelle tukea vetytuotannon hankkeeseen EU:n innovaatiorahastosta

Uutiset | 09.11.2021

Markkinaosuudet ja kannattavuus kemianteollisuuden haasteina hyvästä suhdannetilanteesta huolimatta