Kokkola Material Week - Kemia keskellämme 9.-14.11.

Uutiset | 11.11.2019

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehityksestä. Viikon teemana on Kemia keskellämme: kemian monipuolinen vaikutus geo-, bio- ja kiertotaloudessa.

Jokavuotinen Kokkola Material Week järjestetään Centria-ammattikorkeakoulun tiloissa Talonpojankadun kampuksella talkoovoimin, yhteistyössä alueen toimijoiden kesken. Viikon aikana kuullaan yli 50 puhujaa. 

Kokkola Material Week alkaa lauantaina yleisöpäivällä Chydenia-kauppakeskuksessa. Paikalla on useita yrityksiä Kokkola Industrial Parkin suurteollisuusalueelta sekä alueen tutkimus-, kehitys-, ja koulutustarjoajia. Lauantaina järjestetään myös opastettuja kiertoajeluita Kokkola Industrial Parkin alueelle.

Maanantain avajaisseminaarissa keskitytään alueen kehittämiseen. Paikalla on kaupungin ja maakunnan johtoa yhdessä muiden valtakunnantason päättäjien kanssa. Seminaarissa pohditaan mm. digitalisaation, raaka-aineiden muutoksen, akkutuotannon ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia teollisuuteen. Klo 13.30 esityksensä Kemianteollisuus hiilineutraalisuuden ja vähäpäästöisen liikenteen mahdollistajana pitää Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto. 

Tiistaina on  kaivosalaan ja kaivannaisiin painottuva GeoKokkola-päivä. Samana päivänä järjestetään myös verkostoitumistapahtuma Meeting Point, johon osallistuu yritylksiä, palveluntarjoajia, ostajia ja alihankkijoita. 

Keskiviikon BioKokkola - päivän teema ovat biomassoista saatavat lisäarvotuotteet, elintarvikkeet ja kosmetiikka sekä biojalostamot. Torstaina ReKokkola-päivän aihe on kiertotalous. Päivä keskittyy alueella muodostuvien teollisten sivuvirtojen hyödyntämiseen ja syntyvän jätteen vähentämiseen.

Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä,jonne on sijoittunut 15 tuotannollista yritystä ja noin 60 palveluyritystä tukemaan tuotantoyrityksien ydintoimintoja. Yritykset työllistävät suoraan 2 250 henkilöä.

Lue lisää Kokkola Material Weekistä. 

 

Katso myös
Uutiset | 08.06.2022

BioFinland -palkinto myönnetään vuonna 2022 dosentti Risto Lammintaustalle

Tiedotteet | 27.04.2022

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinto Fortumin ajoneuvojen akkuja hyödyntävälle kierrätysteknologialle

Tiedotteet | 21.04.2022

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon finalistit valittu

Uutiset | 31.03.2022

Yritykset ovat sitoutuneet TKI-toimiin - kemianteollisuus hyvin esillä