Bayerin ja Orionin lääkekehitystyöstä ensimmäisiä tuloksia

Uutiset | 15.02.2019

Bayerin ja Orionin eturauhassyövän hoitoon kehittämän darolutamidin tehosta on saatu ensimmäisiä tutkimustuloksia. Yhtiöt jatkavat yhteistyötä darolutamidin parissa.

Bayer ja Orion ovat tehneet tiivistä yhteistyötä darolutamidin kehittämisessä. Ensimmäiset darolutamidin faasi III:a koskevat tutkimustulokset julkistettiin samanaikaisesti suuressa syöpäkonferenssissa ASCO GU:ssa jaThe New England Journal of Medicine –julkaisussa. 

Yhteisprojektin nimi on Aramis. Projektin faasi III:n maailmanlaajuisia tutkimuksia johdettiin Bayerin Espoon kliinisen lääketutkimuksen yksiköstä käsin yhteistyössä kansainvälisen tiimin kanssa. Aramis on Bayerin kaikkien aikojen suurin kliinisen vaiheen eturauhassyöpätutkimus, jossa oli mukana 1509 potilasta 36 eri maasta.

Aramis-hanketta johdetaan Espoosta käsin. Bayerin kliinisten lääketutkimusten johtaja Tarja Jalava kiittelee tiedotteessa kahden lääkeyhtiön hyvää tutkimusyhteistyötä. Suomesta löytyy huippuosaamista globaalien tutkimusten johtamiseen. Hankkeen molekyyli on kehitetty Suomessa ja kliiniset lääketutkimukset on johdettu Suomesta käsin.

Bayerin ja Orionin yhteistyö eturauhassyövän parissa jatkuu. Meneillään on toinenkin tutkimusyhteistyö. Tässä Arasens-tutkimuksessa darolutamidin tehoa ja turvallisuutta arvioidaan yhteiskäytössä hormonihoidon ja kemoterapian kanssa. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2022.

Lue lisää Bayerin tiedotteessa ja Orionin tiedotteessa. 

Katso myös
Uutiset | 02.06.2020

Helsingin yliopisto: tiede ratkoo koronakriisiä - lahjoituksia kaivataan

Uutiset | 11.05.2020

Helsingin yliopiston bio­ke­mis­tien tut­ki­ma lää­ke­ai­hio voi te­ho­ta myös ko­ro­naan

Uutiset | 04.05.2020

Magnus Ehrnroothin säätiön kemian palkinto professori Mikko Ritalalle

Blogit | 24.04.2020

Carmela Kantor-Aaltonen: Hallituksen TKI-tiekartan keskiössä ovat uudet kumppanuusmallit, innovatiivinen julkinen sektori ja osaaminen

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna