Bayerin ja Orionin lääkekehitystyöstä ensimmäisiä tuloksia

Uutiset | 15.02.2019

Bayerin ja Orionin eturauhassyövän hoitoon kehittämän darolutamidin tehosta on saatu ensimmäisiä tutkimustuloksia. Yhtiöt jatkavat yhteistyötä darolutamidin parissa.

Bayer ja Orion ovat tehneet tiivistä yhteistyötä darolutamidin kehittämisessä. Ensimmäiset darolutamidin faasi III:a koskevat tutkimustulokset julkistettiin samanaikaisesti suuressa syöpäkonferenssissa ASCO GU:ssa jaThe New England Journal of Medicine –julkaisussa. 

Yhteisprojektin nimi on Aramis. Projektin faasi III:n maailmanlaajuisia tutkimuksia johdettiin Bayerin Espoon kliinisen lääketutkimuksen yksiköstä käsin yhteistyössä kansainvälisen tiimin kanssa. Aramis on Bayerin kaikkien aikojen suurin kliinisen vaiheen eturauhassyöpätutkimus, jossa oli mukana 1509 potilasta 36 eri maasta.

Aramis-hanketta johdetaan Espoosta käsin. Bayerin kliinisten lääketutkimusten johtaja Tarja Jalava kiittelee tiedotteessa kahden lääkeyhtiön hyvää tutkimusyhteistyötä. Suomesta löytyy huippuosaamista globaalien tutkimusten johtamiseen. Hankkeen molekyyli on kehitetty Suomessa ja kliiniset lääketutkimukset on johdettu Suomesta käsin.

Bayerin ja Orionin yhteistyö eturauhassyövän parissa jatkuu. Meneillään on toinenkin tutkimusyhteistyö. Tässä Arasens-tutkimuksessa darolutamidin tehoa ja turvallisuutta arvioidaan yhteiskäytössä hormonihoidon ja kemoterapian kanssa. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2022.

Lue lisää Bayerin tiedotteessa ja Orionin tiedotteessa. 

Katso myös
Uutiset | 09.10.2019

Kiilto tutkii liiman tuottamista ilman raaka-aineista

Uutiset | 09.10.2019

Kemian Nobel litium-ioniakun kehittäjille

Blogit | 08.10.2019

Carmela Kantor-Aaltonen: Tutkimus ja innovaatiot avaavat tietä kohti hiilineutraalia kemiaa

Uutiset | 07.10.2019

BioFinland Pitching Competition: opiskelijoilla hyvät valmiudet ja rohkea asenne