Vientiteollisuus: budjettiriihestä kilpailukykyä ja kasvua

Tiedotteet | 26.08.2016

Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry edellyttävät hallituksen budjettiriihestä kilpailukykyä parantavia toimia. Heikossa taloudellisessa tilanteessa teollisuutta koskevien päätösten on oltava ennustettavia ja pitkäjänteisiä.

”Hallituksen on pidettävä kiinni lupauksestaan olla lisäämättä teollisuuden kustannuksia ja säätelyä. Kevään kehysriihessä päätetyt veronkorotukset raskaan liikenteen ja lämmön tuotannon polttoaineisiin kasvattavat jälleen kustannuksia. Logistiikkakustannusten verokuormaa ja teollisuuden energiaverotusta ei pidä enää kasvattaa”, toteaa Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Kilpailukykysopimuksen mukaiset veronalennukset on otettava käyttöön. Työmarkkinoiden joustavuutta ja työn tuottavuutta on parannettava edelleen. Kilpailukykyinen teollisuus työllistää ja kehittää uutta jo olemassa olevan liiketoiminnan rinnalle.

 ”Tutkimusrahoitukseen ja ammatilliseen sekä korkea-asteen koulutukseen ei saa enää kohdistaa lisäleikkauksia. Kevään kehysriihen päätös toteuttaa päästökauppakompensaatio puolitettuna oli oikeansuuntainen, mutta ei riittävä”, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

”Hallituksen tulee kaikin mahdollisin keinoin edistää yritysten investointeja ja tuottavuutta. Yritysverotusta on uudistettava niin, että kannusteet investoinneille ja tuotekehitykselle paranevat olennaisesti nykyisestä”, muistuttaa Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.  

 

 

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Timo Jaatinen, Metsäteollisuus ry, puh. (09) 132 6600
Toimitusjohtaja Timo Leppä, Kemianteollisuus ry, puh. 050 301 6800
Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, puh. 0500 445 444

Katso myös
Uutiset | 27.01.2017

Orionin Reijo Salonen on vuoden 2017 teknologiajohtaja

Uutiset | 23.01.2017

MAOLin Neljän tieteen kisojen parhaimmisto palkittiin Helsingissä

Uutiset | 20.01.2017

Seuraavat viikot ovat valtakunnallisia LUMA-viikkoja

Uutiset | 16.01.2017

Teknologian tutkimuskeskus VTT 75 vuotta

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna