Sami Nikander: Kemianteollisuus tuottaa ratkaisut puhtaampaan tulevaisuuteen - energiapaketti on mahdollisuus

Blogit | 19.05.2017

EU:n komission energiapolitiikkaa käsittelevä paketti tarjoaa kemianteollisuudelle mahdollisuuden kulkea kohti vähähiilistä tulevaisuutta.

Olemme pitkin pimeää talvea ja valoa kohti kulkevaa kevättä analysoineet eurooppalaisten kollegoidemme kanssa EU:n komission viime marraskuussa antamaa massiivista energiapolitiikkaa käsittelevää pakettia. Nyt näkemyksemme on valmis ja se on luettavissa täältä: 

Energiapaketti tarjoaa mahdollisuuden jatkaa matkaamme kohti vähähiilisempää tulevaisuutta. Jo nyt kemianteollisuuden tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat matkan tekemisen tähän suuntaan. Kemian avulla voimme kehittää uusia voimanlähteitä, tehostaa energian varastointia ja talteenottoa sekä pienentää energiankulutustamme. Jo nyt energiaa tuotetaan auringosta, aalloista, tuulesta – ja jätteistä. Kemian avulla pystymme vähentämään merkittävästi energian tuotantoon ja polttoaineisiin liittyviä hiilidioksidipäästöjä.

Kemia mahdollistaa myös kehittyvän kiertotalouden, mutta sen toteuttamiseksi tarvitsemme energiaa, emme sen käytön rajoittamista.. Kannaltamme on tärkeää, että tuleva energiapolitiikka takaa jatkossakin kustannuksiltaan kohtuuhintaisen, riittävän, vähäpäästöisen ja toimitusvarman energian saannin. Se on kilpailukykymme peruselementtejä. Tästä tulee nyt alkaneessa jatkokäsittelyssä pitää huolta.

Kemianteollisuudelle energiatehokkuus on itsestäänselvyys. Etsimme myös mahdollisuuksia käyttää kasvihuonekaasuja raaka-aineena. Teknologiat alkavat olla pilotointivaiheessa, matkamme hiilinieluksi on siis alkanut…

Sami Nikander
Johtava asiantuntija, Energia, ilmasto ja kestävyys

Katso myös
Uutiset | 05.06.2021

Maailman ympäristöpäivä 5.6. - Kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa toteutettu 29 vuoden ajan

Blogit | 26.05.2021

Alexandra Peth: Suomen kestävän kasvun ohjelman onnistuminen vaatii nopeaa toimintaa

Uutiset | 25.05.2021

Green Deal -ohjelma ja EU:n rahoitusmahdollisuudet 14.6.2021 klo 9.00-10.50

Uutiset | 12.05.2021

Kemianteollisuus, Muoviteollisuus ja jäsenyrityksiä ovat mukana Maskiton meri -kampanjassa: Pidetään huolta kansallisaarteistamme - luonnosta ja vesistöistä

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna