Rasmus Pinomaa: Kemianteollisuus mukana energiansäästöviikolla

Blogit | 11.10.2018

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva järjestää tällä viikolla jokavuotisen energiansäästöviikon, jolla herätellään miettimään energiankulutusta. Kemianteollisuus on jo pitkään tehnyt työtä tehokkaamman energiankäytön eteen. Osallistuminen energiansäästöviikolle onkin itsestäänselvyys.

Kemianteollisuudessa näemme, että jokainen viikko on energiansäästöviikko ja kannustamme kaikkia yrityksiä, yhtiöitä ja kuluttajia myös systemaattisesti vähentämään energiankäyttöä.

Kemianteollisuus on jo pitkään tehnyt työtä fiksumman energiankäytön puolesta. Kemianteollisuuden omaehtoinen vastuullisuusohjelma Responsible Caren indikaattoritiedoista näkyy, että toimialan energiatehokkuus on parantunut yli 20 % verrattuna vuoteen 1995. Vuodesta 2008 lähtien kemianteollisuus on ollut mukana Motivan energiatehokkuussopimuksissa, joilla taklataan EU:n asettamat energiansäästövelvoitteet. Viimeisimmällä sopimuskaudella 2008-2016 kemianteollisuus vähensi energiakulutustaan yli 1,3 terawattitunnilla. Tämä on yhtä paljon kun 186 miljoonan älypuhelimen lataukset vuoden aikana. Nyt on käynnissä uus, entistä kunnianhimoisempii energiatehokkuussopimuskausi, joka ylettyy vuoteen 2025 asti.

Kemianteollisuudessa eletään jatkuvan parantamisen filosofian mukaan. Energian säästäminen ei ainoastaan ole fiksua ilmaston kannalta vaan myös kustannustehokasta. Energiasäästöviikon kunniaksi haluamme kertoa tarinoita siitä, minkälaista työtä kemianteollisuudessa on tehty. Kannustamme ilmiantamaan yrityksiä, jotka pyrkivät jatkuvan parantamisen kautta vähentämään energiankäyttöään. Tule sinäkin mukaan säästämään energiaa, luonto ja lompakko kiittävät!

Ilmianna minulle yrityksesi keinot energiansäästöön: 
Rasmus PInomaa, puh. 040 586 3705, rasmus.pinomaa@kemianteollisuus.fi 

Rasmus Pinomaa
Asiantuntija, Ympäristö

Katso myös
Uutiset | 16.10.2018

Muoviteollisuus ottaa suuntaa muovitiekartasta

Blogit | 16.10.2018

Pia Vilenius: Ongelmia saadaan ratkaistua yhteistyöllä ja teknologiaa kehittämällä

Blogit | 08.10.2018

Sami Nikander: Kemianteollisuus torjuu ilmastonmuutosta

Uutiset | 08.10.2018

Kemianteollisuus aktiivinen energiansäästössä

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi