Hyppää sisältöön

Rasmus Pinomaa: Kemianteollisuus mukana energiansäästöviikolla

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva järjestää tällä viikolla jokavuotisen energiansäästöviikon, jolla herätellään miettimään energiankulutusta. Kemianteollisuus on jo pitkään tehnyt työtä tehokkaamman energiankäytön eteen. Osallistuminen energiansäästöviikolle onkin itsestäänselvyys.

Kemianteollisuudessa näemme, että jokainen viikko on energiansäästöviikko ja kannustamme kaikkia yrityksiä, yhtiöitä ja kuluttajia myös systemaattisesti vähentämään energiankäyttöä.

Kemianteollisuus on jo pitkään tehnyt työtä fiksumman energiankäytön puolesta. Kemianteollisuuden omaehtoinen vastuullisuusohjelma Responsible Caren indikaattoritiedoista näkyy, että toimialan energiatehokkuus on parantunut yli 20 % verrattuna vuoteen 1995. Vuodesta 2008 lähtien kemianteollisuus on ollut mukana Motivan energiatehokkuussopimuksissa, joilla taklataan EU:n asettamat energiansäästövelvoitteet. Viimeisimmällä sopimuskaudella 2008-2016 kemianteollisuus vähensi energiakulutustaan yli 1,3 terawattitunnilla. Tämä on yhtä paljon kun 186 miljoonan älypuhelimen lataukset vuoden aikana. Nyt on käynnissä uus, entistä kunnianhimoisempii energiatehokkuussopimuskausi, joka ylettyy vuoteen 2025 asti.

Kemianteollisuudessa eletään jatkuvan parantamisen filosofian mukaan. Energian säästäminen ei ainoastaan ole fiksua ilmaston kannalta vaan myös kustannustehokasta. Energiasäästöviikon kunniaksi haluamme kertoa tarinoita siitä, minkälaista työtä kemianteollisuudessa on tehty. Kannustamme ilmiantamaan yrityksiä, jotka pyrkivät jatkuvan parantamisen kautta vähentämään energiankäyttöään. Tule sinäkin mukaan säästämään energiaa, luonto ja lompakko kiittävät!

Ilmianna minulle yrityksesi keinot energiansäästöön: 
Rasmus PInomaa, puh. 040 586 3705, rasmus.pinomaa@kemianteollisuus.fi 

Rasmus Pinomaa

Asiantuntija, Ympäristö