Tutkittua tietoa suomalaisesta vientiteollisuudesta ja Suomesta teollisuuden toimintaympäristönä

Suomen keskeiset vientialat − Kemian-, Metsä- ja Teknologiateollisuus −ovat yhdessä teettäneet vientiteollisuuteen liittyvien selvitysten sarjan.

Vientiteollisuuden taloudelliset vaikutukset Suomessa: Yli 46 % bruttokansantuotteesta, lähes 1,1 miljoonaa työpaikkaa

Vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta. Kymmenen työpaikkaa vientiteollisuudessa luo 13 työpaikkaa muilla toimialoilla. Katso lisää KPMG:n tekemästä selvityksestä tästä.

Suomalainen vientiteollisuus maailman kärkeä ympäristöindikaattorien maavertailussa

Suomessa ympäristöstä pidetään hyvin huolta sekä sääntelyn että teollisuuden omaehtoisen vastuullisuuden avulla. Valtaosassa tarkasteltuja kilpailijamaita teollisesta toiminnasta ympäristölle aiheutuvat rasitteet ovat suurempia kuin Suomessa. Teollista tuotantoa Suomessa ja investointeja Suomeen voidaan pitää ympäristötekona. Katso lisää Gaia Consultingin tekemästä selvityksestä tästä.

Suomeen tarvitaan tervettä keskustelua teollisuuden kilpailukykytekijöistä

Suomella on vientiteollisuuden näkökulmasta useita vahvuuksia kansainvälisessä kilpailussa, kuten vakaa yhteiskunta ja hyvin koulutetut kansalaiset. Tästä huolimatta teollisuuden investointien, kannattavuuden ja tavaraviennin kehitys laahaa moneen kilpailijamaahan verrattuna jäljessä. Mitä Suomen kilpailijamaissa tehdään - ja onko sillä väliä? Lue lisää Pöyry Management Consultingin tekemästä selvityksestä täällä.

 

Lisätiedot: 

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi