Terveys ja hyvinvointi

Orion: Turvallisempi rauhoite tehohoitoon

Rauhoitteiden käyttö tehohoidossa herättää runsaasti keskustelua. Lääketieteessä käytettyjä opiaatteja, bentsodiatsepiinejä ja propofolia on pidetty vaarattomina, mutta tutkimusten mukaan ne voivat aiheuttaa potilaille riippuvuutta ja lisääntynyttä sekavuutta.

Orion lanseerasi 2010-luvun alussa uudenlaisen lääkkeen, jonka tarkoituksena on ollut vähentää rauhoitteisiin liittyviä riskejä.

− Dexdoria käytetään rauhoittavana lääkeaineena aikuisilla tehohoitopotilailla, joiden tajunnantason ei tarvitse laskea merkittävästi, vaan riittää, kun potilas on herätettävissä puhuttelemalla. Se ei aiheuta riippuvuutta eikä sekavuutta. Siksi potilasta on helpompi hoitaa, Päivi Aho Orion Pharmalta sanoo.

Suomalainen innovaatio Dexdor on ensimmäinen uusi tehohoitorauhoite Euroopassa yli vuosikymmeneen. Rauhoite sai Euroopan laajuisen myyntiluvan vuonna 2011, ja on nyt käytössä Portugalia lukuun ottamatta kaikissa Euroopan maissa. Suomessa se on käytössä lähes kaikissa keskussairaaloissa ja pienemmissä sairaaloissa.

www.orion.fi


Kuva: Orion

Tuote ei aiheuta potilaalle riippuvuutta eikä sekavuutta