Ravinto

AGA: Suojakaasu estää ruuan pilaantumisen

Tavalliseen muovikelmuun pakattu ruoka säilyy syömäkelpoisena vain muutamia päiviä. Pakatun ruuan huono säilyvyys aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia erityisesti suurtalouskeittiöille, jotka tuottavat ison määrän ruokaa päivässä kuljetettavaksi monille eri asiakkaalle.

AGA on kehittänyt suojakaasupakkaamisen, jonka avulla säilytetään tuotteiden tuoreus ja ulkonäkö sekä hyvä laatu. Sen ansiosta myös säilöntäaineiden käyttö ruuassa vähenee. Suojakaasupakkaaminen vähentää bakteerien ja homeen kasvua, rasvan hapettumista sekä vitamiinien haihtumista. Valmisruoka kypsennetään, pakataan rasiaan ja jäähdytetään, minkä jälkeen suojakaasu lisätään rasiaan.

− Suojakaasupakkaamista käytetään keittiöissä, joista toimitetaan ruokaa laajalle asiakaskunnalle. Näin asiakas saa tuoretta ja hyvänlaatuista ruokaa. Ruuan tuottaja voi valmistaa ruokaa kustannustehokkaammin, kun ruualle saadaan lisää säilyvyysaikaa, AGA:n asiakaspäällikkö Ritva Poutanen kertoo.

AGAn suojakaasuseoksen koostumus on tarkasti säädelty ja sisältää pääsääntöisesti tavallisessa hengitysilmassa esiintyviä kaasuja: hiilidioksidia, typpeä ja happea.

www.aga.fi

Suojakaasupakkauksen myötä säilöntäaineiden käyttö ruuassa vähenee