Puhdas vesi

Pipelife Finland: Pisara puhdistaa kesämökkien jätevedet

Haja-asutuksen jätevesien arvioidaan olevan Suomen toiseksi suurin vesien kuormittajia.

− Jätevedet levittävät bakteereja ja tauteja, saastuttavat vesikaivoja ja pahimmassa tapauksessa pohjaveden lähteitä sekä rehevöittävät vesistöjä, Pipelifen markkinointipäällikkö Marko Heikkinen sanoo.

Kaupunkiympäristössä talous- ja pesuvedet käsitellään maaperäkäsittelyjärjestelmillä, mutta haja-asutusalueella jokaisen kiinteistön omistajan tulee huolehtia omien jätevesiensä puhdistamisesta.

Pipelifen tuotekehityksessä havaittiin, että kuluttajat ja asentajakumppanit kaipasivat mökkeihin ja omakotitaloihin uudenlaisia ratkaisuja jäteveden käsittelyyn. Sen seurauksena syntyi ajatus Pisara-harmaavesisuodattimesta. Se pystyy käsittelemään jopa 500 litraa talous- ja pesuvettä vuorokaudessa imeyttämällä sen biosuodatinkiekkojen läpi. Puhdistusprosessi ei vaadi sähköä tai kemikaaleja.

− Pisara on kehitetty kiinteistöihin, joiden asennusolosuhteet eivät mahdollista jäteveden maaperäkäsittelyä tai järjestelmän kaivamista maahan. Se on pienikokoinen ja kuljetettavissa peräkärryllä, Heikkinen sanoo.

Uudenlaisen harmaavesisuodattimen tarve on suuri, sillä Suomessa arvioidaan olevan yli 150 000 vapaa-ajankohdetta, joissa jätevesijärjestelmät ovat puutteellisia.

www.pipelife.fi


Kuva: Pipelife Finland

Pisara pystyy käsittelemään jopa 500 litraa talous- ja pesuvettä vuorokaudessa biosuodatinkiekkojen avulla