Hyppää sisältöön

Eveliina Kunttu: Kuukausi takana ja kalenteri täynnä

Kuukausi kesäkatalyyttina on hujahtanut siivillä ja yllättäen kalenterini on täyttynyt. Tältä viikko asiantuntijaorganisaatiossa näyttää palasteltuna. Vauhdikkaita päiviä ja paljon uusia kohtaamisia. Kemian maailma alkaa tulla tutuksi.

Maanantai
Aamukahvia toimistolla. Aamupalaksi viime viikon perjantaipullan jämät. Tutustuminen työhyvinvoinnin johtavan asiantuntijan työtehtäviin. Vastailen sähköposteihin ja pohdin turvallisuusosaamiseen liittyvän tutkimuksen kysymyksiä. Tiimipalaveri viestintätiimin kanssa. Käydään läpi tiimin kuulumisia ja mitä kaikilla on työpöydällä. Kävelypalaveri koulutuksen asiantuntijan kanssa. Työpäivän päätteeksi kokoan kolme kassillista tavaraa huomista Tampereen reissua varten.

Tiistai
Juna Tampereelle klo 9:14. Aamupalaa junassa. LUMA-päivät ja opettajien tapaamisia. Vierailu Nokian Raskaille Renkaille ja turvallisuuspalkinnon luovuttaminen. Kierros kumilta tuoksuvassa tehtaassa. Taksi hotelliin. LUMA-illallinen ja seurustelua LUMA-opettajien kanssa. Tapaan uusia ihmisiä ja vaihdan käyntikortteja. Ilta päättyy kylpyyn hotellilla klo 23.

Keskiviikko
Aamupalaa hotellissa. Joku ihmettelee aamiaisella mihin katosimme illalliselta – nukkumaan, tänäänkin on paljon hommaa. Taksi Kiillon tehtaalle Lempäälään. Kesätyöntekijän haastattelu ja havainnollinen katsaus hänen työpäiväänsä. Taksi Tampereelle ja juna Helsinkiin. Lounasta junassa. Kirjoitan blogia ja kuuntelen Vestaa. Sitten toimistolle. Puran tavaroita ja juon teetä, viikko on jo puolessa.

Torstai
Rauhallinen aamupäivä toimistolla. Poraamisen ääni vaikeuttaa kaikkien keskittymistä. Aamupalaa working cafessa ja sähköpostin perkaamista. Sovin kesän yritysvierailuja ja haastattelutapaamisia. Tutustun Kemesta ry:hyn ja sen toimintakenttään. Torstain kunniaksi Bankissa pannareita, tätä olen odottanut koko viikon. Iltapäivällä EK:n viestintäryhmän kokous. Sparrausta ja uusia ideoita brändäämiseen liittyen. Loppupäivän litteroin kesätyöntekijän haastattelua.

Perjantai
Aamulla toimisto tuoksuu pullalta – perjantaipullat ovat saapuneet. Pulla matkaan ja koulutusvideoiden kuvauksiin. Seuraavassa tapaamisessa käymme läpi keskiviikon haastattelua ja saan palautetta: pohdimme miten omia haastattelutaitoja voisi kehittää. Lounaalle kokoonnutaan taas klo 10.58. Iltapäivällä puhutaan viestinnän kehittämisestä. Lähetän valmiin blogin julkaistavaksi. Klo 14 ei ole palaveria, sillä on perjantaikyssäreiden aika: käymme läpi lehtien tietokilpailukysymyksiä. Täällä paljastuu yleistieto tai tietämättömyys. Viikon lopuksi suunnittelen seuraavan viikon get-to-do -listan valmiiksi ja siivoan pöydän. Maailma on nyt valmis ja suuntaan viikonlopuksi Turkuun.

Eveliina Kunttu

Kemianteollisuuden kesäkatalyytti 2018