Hyppää sisältöön

Eveliina Kunttu: Tässä se nyt oli – kesä katalyyttina

Kesäkatalyytille luvattiin keväällä paljon. Osasin odottaa kesältä Kemianteollisuudessa uutta työkokemusta, aikaa Helsingissä ja uusia ystäviä, mutta sainkin jotain paljon enemmän.

No mitä olen tehnyt? Viestintää, tapahtuman järjestystä, tutkimusta ja vierailuja. Tähän kaikkeen kuuluu olennaisena mausteena työyhteisö, se porukka joiden kanssa hommasta tulee hauskaa ja haaste. Yksin on vaikea puhjeta kukkaan, mutta tässä porukassa on ollut helppo loistaa omien vahvuuksiensa kautta. Kiitos siitä.

Luottamus ja arvostus ovat yllättäneet minut ja saaneet nöyräksi kerta toisensa jälkeen. On ollut helppo kiertää Kemianteollisuuden jäsenyrityksissä ja tehdä omaa juttua, kun tiesin että toimistolla minua tuettaisiin kaikissa tilanteissa. Ihailen ennakkoluulottomuutta, jolla minut otettiin vastaan ja annettiin mahdollisuus toteuttaa niitä projekteja, jotka tuntuivat omilta. Olen saanut valtavasti motivaatiota muiden asiantuntemuksesta ja yhteisistä onnistumisista.

Ja sitten sitä miettii, että miten voikin löytää itsensä juuri sieltä mihin on halunnutkin – oikeasta paikasta. Lopputulemana tässä pohdinnassa on ollut, että täytyy olla rohkea ja sanoa ääneen mitä haluaa. Tahtoa mennä omia tavoitteita kohti ja sisua suoriutua siitä mitä on luvannut. Rakentaa odotuksia ja lopulta ylittää ne. Harvat asiat elämässä tulevat annettuina ja siksi tuntuu, että luottamus omiin valintoihin ja tekemiseen on vahvistunut hurjasti. Minusta on kesän aikana kuoriutunut asiantuntija, mitä en ikinä osannut edes toivoa.

Kesä Helsingissä on nyt paketissa. Jatkossa en ole kaukana, Turussa vain. Minut tavoitatte aina ja en päästä teitä katoamaan ajatuksistani. En sure lähdön hetkellä, koska jokaisen työsuhteen loppu on mahdollisuus ystävyydelle.

Katalyytti vaihtuu taas ensi vuonna ja voin luvata, kuka tahansa oletkin, sinua odottaa unohtumaton kesä! Onnea jo nyt, sinulla on kesän paras duuni!

Eveliina Kunttu, Kemianteollisuuden Kesäkatalyytti 2018