Hyppää sisältöön

Energiatehokkuussopimuksiin odotetaan liittyvän satoja yrityksiä

Elinkeinoministeri Olli Rehn ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen allekirjoittivat 14.10.2016 toimialakohtaiset energiatehokkuussopimukset kaudelle 2017–2025. Kemianteollisuuden yritykset ovat jo pitkään vahvasti sitoutuneet energiatehokkuuden parantamiseen.

Energiatehokkuussopimusten avulla tehostetaan eri alojen energiankäyttöä vapaaehtoisin keinoin, ilman uutta lainsäädäntöä. Tässä vaiheessa sopimuksiin liittyy noin 150 yritystä ja 16 kuntaa tai kuntayhtymää. Sopimuksiin odotetaan liittyvän jatkossa satoja yrityksiä teollisuudesta, energia- ja palvelualalta ja kiinteistöalalta. Tavoite on, että sopimukset kattavat kaudella 2017–2025 vähintään kaksi kolmasosaa Suomen kokonaisenergian käytöstä.

Suomi on mukana Euroopan kemianteollisuuden pienten ja keskisuurten yritysten energiatehokkuutta edistävässä hankkeessa. EU:n osittain rahoittama projekti SPiCE³ (Sectoral Platform iChemicals for EnergyEfficiency Excellence) kokoaa yksitoista kansallista kemianteollisuuden järjestöä Euroopassa. Mukana ovat Suomen lisäksi Belgia, Bulgaria, Tshekki, Saksa, Kreikka, Italia, Hollanti, Puola, Ruotsi ja Iso-Britannia. Nämä maat edustavat noin 80 % Euroopan kemikaalimarkkinoista.

Energiatehokkuudessa kemianteollisuus tekee eurooppalaista yhteistyötä, mikä on toimialakohtaisesti hyvin poikkeuksellista. 

Lue Työ-ja elinkeinoministeriön tiedote energiatehokkuussopimuksista. 

Lue lisää energiatehokkuuden kehittämisestä kemianteollisuudessa. 

Energiatehokkuussopimukset Slideshare 

 

(Valokuva: Työ- ja elinkeinoministeriö) 

Lisätietoja

Energiatehokkusssopimuksiin 14.10.2016 mennessä liittyneet yritykset  ja kunnat.  

Energiatehokkussopimukset 2017-2015 

Twitter: #energiatehokkuus
              #energiatehokkuussopimukset