Hyppää sisältöön

Sydän pamppaillen kesäkatalyyttina

Useamman kerran tänä kesänä minulta on kysytty, miksi hain juuri Kemianteollisuus ry:lle töihin. On ollut helppo vastata. Löysinhän kuitenkin unelmieni kesätyön.

Olin viime maaliskuussa hiihtämässä Ylläksellä viikon keskellä kiireisintä vaalikevättä. Illat hain töitä kesäksi ja hoidin kuntavaalikampanjaani, päivät hiihdimme ympäri Yllästä. Alkuviikosta löysin työhakemuksen, jonka viimeinen hakupäivä oli juuri se päivä, jona hakemuksen avasin. Sydän pamppaillen lähetin hakemukseni kesäkatalyytiksi, kesätyöhön mielenkiintoisissa tehtävissä minulle uudella toimialalla. Kun vaikuttamisesta vastaava johtajamme Susanna sitten muutama päivä sen jälkeen soitti ja kutsui minut haastatteluun, olin niin onnellinen, etten tiennyt miten päin olla.

Asia johti toiseen, ja eräs päivä huhtikuussa kuntavaaliviikolla istuin toimitusjohtajamme Timon huoneessa Kemianteollisuuden toimistolla. Olimme käyneet läpi jo niin työ- ja järjestöhistoriani kuin motivaationi tehtävään, kun Timo kysyi: ”Niin, kesäkatalyytiksi haluavalta lienee luonnollista kysyä: tiedätkö, mikä katalyytti on?”

Tiesin. Samalta istumalta allekirjoitin työsopimukseni. Toukokuussa hypättyäni remmiin, tunne siitä, että olin löytänyt juuri sen oikean kesätyön tälle kesälle, osoittautui oikeaksi.

Tänä kesänä olen kehittynyt, uskaltanut (koska on annettu uskaltaa) ja oppinut luottamaan itseeni ja omiin ratkaisuihini ammattilaisena. Olen luovinut valoja SuomiAreenan kansalaistoritelttaamme, istunut työmarkkinatoimittajia tapaamassa, nähnyt miten toimiva työyhteisö toimii – ja päässyt osaksi sellaista.

Kartoittaessani jäsenyritystemme rekrytointitarpeita opin, että yrityksissämme työskentelee valtava määrä ammatillisesti koulutettuja huippuosaajia, ja että yrityksemme ovat täynnä työlleen motivoituneita ja omistautuneita huipputyyppejä. Haastatellessani kesätyöntekijöitä ymmärsin, että harva tietää, mihin elämä kuljettaa, mutta on utelias ottamaan siitä selvää. Tuottaessani SuomiAreenalle ohjelmaamme kohtasin, monen huikean porilaisen yrittäjän lisäksi, haasteita, jotka osasin omaksi yllätyksekseni ratkoa. Olen päässyt kesäkatalyyttinä tekemään valtavan määrän sellaisia asioita, joissa olen pystynyt hyödyntämään järjestöissä ja politiikassa oppimaani. Ja monia sellaisia asioita, joista en ennen Kemianteollisuudelle tuloani edes tiennyt.

Hakuilmoituksessa luvattiin kehittävä kesätyökokemus hyvässä porukassa. Ja millaisessa porukassa sainkaan kesäni viettää! Kiitos koko Kemianteollisuuden porukalle tästä kesästä, olette uskomattoman hyviä siinä mitä teette. Kiitos kun luotitte, annoitte tehdä ja nauroitte mukana, vaikkei kertomani vitsi aina naurattanutkaan.

 

Ja niin, mikä se katalyytti sitten on?

Katalyytti on aine, joka nopeuttaa reaktiota, kuitenkaan itse kulumatta reaktiossa. Yhden hienon ja ihan parhaan kesän sain olla katalyytti Kemianteollisuudelle. Ja seuraavana kesänä joku toinen huipputyyppi pääsee hyppäämään tähän kelkkaan! Onnea jo nyt sinä, sinulla on kesän paras duuni!

Riina Kasurinen

Kemianteollisuus ry:n historian ensimmäinen kesäkatalyytti Riina Kasurinen, 23. Kasurinen opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi ja on Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n hallituksen jäsen. Viime keväänä hän oli kuntavaaliehdokkaana Helsingissä.