Hyppää sisältöön

Sitra palkittiin maailman johtavana kiertotaloustoimijana

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto on valittu maailman johtavaksi julkisen sektorin kiertotaloustoimijaksi Maailman talousfoorumin yhteydessä Davosissa, Sveitsissä.

The Circulars Awards -kilpailussa valitaan vuosittain maailman johtavat kiertotaloustoimijat 7 kategoriassa. Sitra on vastannut maailman ensimmäisen kansallisen kiertotalouden tiekartan laatimisesta. Tiekartan pohjalta on myös tehty Suomen hallituksen ja Sitran yhteinen kiertotalouden toimenpideohjelma, joka julkaistiin syksyllä 2017. 

Kiertotalouden tiekartan toimenpanoon on sisältynyt lukuisia toimenpiteitä ja pilottihankkeita, kuten kiertotalousopetuksen tarjoaminen kaikille koulutusasteille Suomessa, kiertotalouden soveltamista arktiseen teollisuuteen, Suomen kiinnostavimpien kiertotalousyritysten nostaminen ja maailman ensimmäisen World Circular Economy Forumin järjestäminen Helsingissä kesällä 2017.

Lue lisää Sitran tiedotteessa. 

Kemia mahdollistaa kiertotalouden ja biotalouden. Kemianteollisuus on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä. Alalla on toimivia teollisia symbiooseja muun muassa Kokkolassa ja Porvoossa. Kemiassa hyödynnetään sivu- ja jätevirtoja myös muilta toimialoilta.

Kierto- ja biotaloudessa kemian vahvuuksia ovat muun muassa molekyylitason osaaminen, joka mahdollistaa arvoa nostavan kierrätyksen. Kemianteollisuuden vahvuus on myös sen kytkeytyvyys muihin toimialoihin tuottaen niille materiaaleja ja ratkaisuja. Lue lisää, miten kemia mahdollistaa kiertotalouden ja biotalouden.