Hyppää sisältöön

Salli Lahtinen: Kesätyöpaikka ja paljon muutakin

Aloitin Lempäälässä Kiillolla alkuvuodesta 2019 harjoittelijana ja pian olikin aika alkaa miettiä kesätöitä.

Kesätyöpaikan haku Kiilto Oy:lle alkoi videoesittelyllä itsestäni. Tehtävä oli hauska ja naurua riitti, lopputulos olikin varmaan sadas otos… Minulle tarjottiin mahdollisuus olla sijaisena huhtikuussa. Tein sen mielelläni koska olin jo perehtynyt työhön ja talon tapoihin. Opintoni olivat loppuvaiheessa ja siksi sain koulun kanssa järjesteltyä työt ja opinnot lomittain. Myös toukokuun aikana tein eripituisia sijaisuuksia. Valmistun loppukuusta laborantiksi Tredusta ja odotan innolla kesätöiden alkamista. 

Työni laadunvalvontalaboratoriossa on tarkkaa ja välillä työpäivät ovat hyvinkin nopeatempoisia. Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi liimojen viskositeetin ja pH:n mittaaminen ja laadunvalvontatietojen kirjaaminen Exceliin. Teen myös kosteusmäärityksiä titraattorilla. Välillä olen päässyt käyttämään laboratorion kaasukromatografia, jonka käytön opettelin työssäoppimisjakson aikana.  Olen oppinut hyvin erilaiset työtehtävät ja työtoverien tuki on arvokasta, apua voi kysyä aina tarvittaessa. Työni Kiillolla on ollut monipuolista ja mielenkiintoista, olen saanut hyvän perehdytyksen ja minut on otettu mukaan työyhteisöön.

Tänä vuonna televisiossakin pyörii mainos Kiillon 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kotimainen Kiilto on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun, kierrättämiseen ja hiilinielujen lisäämiseen. Lähitulevaisuudessa tavoitteina on oman jätemäärän puolittaminen ja sitten nollataso sekä uusiutuvan energian käyttö.  Arvostan Kiillon toimintakulttuuria ja yrityksen vihreitä arvoja sekä panostusta henkilöstön hyvinvointiin.

 

Salli Lahtinen
Kiilto Oy