Hyppää sisältöön

Salla Rakkolainen: Kesätyössä lannoitesäkkikeräyksen hoitajana työn parhaita puolia ovat itsenäisyys ja vapaus

Olen Salla ja valmistuin keväällä 2021 ylioppilaaksi Kokemäen lukiosta. 4H on järjestö, joka tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää esimerkiksi töitä, kivaa tekemistä tai harrastuksen. 4H:n avulla lapset ja nuoret voivat tutustua luontoon ja esimerkiksi perustaa 4H-yrityksen, joka on turvallinen tapa tutustua yrittäjyyteen ja tehdä samalla jotain, mistä tykkää.

Päädyin 4H:n ja Yaran yhteistyönä järjestämään lannoitesäkkikeräykseen, kun järjestöstä otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin, olisinko halukas ottamaan työn vastaan. Olen iloinen, että vastasin myöntävästi, sillä keräykseen osallistuminen on ollut mukavaa ja antoisaa työtä. Työn puolesta saa nauttia ulkoilmasta ja olen saanut uusia kokemuksia työn kautta. Kesällä 2020 lannoitesäkkikeräyksestä tehtiin lehtijuttu, johon minua haastateltiin. Kesällä 2021 pääsin mukaan mainosvideon tekoon, jossa kerrottiin lannoitesäkkikeräyksestä 4H-nuoren, eli minun, viljelijän ja 4H:n edustajan näkökulmasta.

Työssä parasta on ehdottomasti itsenäisyys ja vapaus. Viljelijät tuovat säkit sovittuun paikkaan ja käyn itse keräyspaikalla järjestelemässä säkkejä muutaman kerran viikossa. Keräyspaikka on Kokemäellä todella siisti, joten työni on erittäin helppoa. Järjestelyn lisäksi pidän laskua siitä, kuinka paljon säkkejä on. Viljelijöillä on myös mahdollisuus ilmoittaa minulle viestillä tai soittamalla tuomiensa säkkien lukumäärä, joka helpottaa säkkien lukumäärän laskemista.

Kaiken kaikkiaan kesätyö lannoitesäkkikeräyksen hoitajana on ollut erittäin antoisaa ja olen hyvin kiitollinen mahdollisuuksista, mitä se on minulle tarjonnut.