Hyppää sisältöön

Niko Sulonen, NEOT: Viestinnän kesätöitä polttoaineiden maailmassa

Koska pyrin pitämään sovituista asioista täsmällisesti kiinni, saavuin ensimmäiseen toukokuiseen kesätyöpäivääni lähestulkoon sekunnin tarkasti NEOT:n toimistolle Helsingin Kampissa. Siellä minut otti lämpimästi vastaan esihenkilöni Milla ja tiimi, jonka osaksi olin kesäksi 2023 pääsemässä. Vastaanotto oli mitä parhain – tuntui kuin saapumistani olisi ihan odotettukin! Seuraavaksi minut otti vastaan keittiön marja- ja pähkinävalikoima. Olin saapunut hyvään paikkaan.

Olen siis Niko, tuore viestinnän maisteri Jyväskylän yliopistosta ja NEOT:n viestinnän kesätyöntekijä vuosimallia 2023. Olen osa NEOT:n viestintä- ja vastuullisuustiimiä, jossa meitä on minä mukaan lukien nyt kuusi huipputekijää. Tämän tekstin julkaisun aikaan olen ehtinyt tutustua organisaatioon ja toimialaan puolisentoista kuukautta. Porilaista mieltäni lämmittää kuitenkin mahdollisuus lainata Mambaa sanomalla, että vielä tässä on kesää jäljellä.

NEOT polttoaineiden hankinta- ja logistiikkayrityksenä oli ennestään minulle varsin tuntematon toimija. Nimen olin kuullut ennen rekrytointiprosessia kourallisen kertoja, mutta yrityksen toiminnasta ja olemassaolon syystä en olisi pitkää esitelmää osannut pitää. Työhistoriani koostuminen lähinnä viestintätoimistoista, henkilöstöpalvelualalta ja Alkon myymälästä tarkoitti sitä, että myös toimiala oli minulle täysin uusi. Milla toki teki minulle jo työhaastattelussa selväksi, ettei tämä haittaa ollenkaan. Onpahan paljon opittavaa!

Viestintä yleisesti pitää sisällään vaikka ja mitä. Minun isoin projektini tänä kesänä on suunnitella ja toteuttaa verkkosivujemme uudistus, jonka kimppuun olenkin saanut sukeltaa heti alusta saakka. Projekti on mielekäs ja sopivan haastava, sillä kokemusta minulla ei vastaavasta juurikaan ole. Syksyllä sinäkin voit siis melko konkreettisesti tarkistaa osoitteesta neot.fi, että mitenkä se meikäläisen kesä oikein onnistui. Nettisivuprojektin lisäksi olen päässyt osaksi NEOT:n identiteettityötä, antamaan panostani sisäisen viestinnän materiaaleihin ja tutustumaan lähietäisyydeltä vastuullisuustyöhön toimialalla, jossa vastuullisuus on hyvinkin korostuneessa asemassa.

Olen aina pitänyt enemmän yhdessä tekemisestä kuin itsenäisestä tai jopa yksinäisestä puurtamisesta. Minulle onkin ollut tärkeää huomata alusta asti, että NEOT:lla ei ole tarvinnut jäädä yksin räpiköimään uusien haasteiden edessä, vaan apua, tukea ja kannustusta saa pyytämällä ja ilman. Meillä työtä tehdään kovalla asiantuntemuksella, mutta samalla osataan suhtautua tekemiseen sopivalla rentoudella ja hyvällä fiiliksellä. Työyhteisössä on tilaa kaikenlaisille persoonille, mikä on itselleni hyvin tärkeää niin töissä kuin niiden ulkopuolella.

Nyt kun kesätyörupeamasta on takana kohta puolet, ovat omat tavoitteet ja odotukset kesää kohtaan kirkastuneet aika lailla lopulliseen muotoonsa. Päällimmäinen tavoitteeni on toki tehdä NEOT:n tulevista verkkosivuista laadukas ja toimiva kokonaisuus. Verkkosivuprojektissa arvostan saamaani vapautta ja vastuuta suunnitella niitä parhaaksi katsomallani tavalla, jäämättä tietenkään yksin. Tavoitteenani on oppia mahdollisimman paljon verkkosivujen suunnittelusta ja rakentamisesta, projektinhallinnassa ja itseni johtamisesta. Vaikka oma työni ei varsinaisesti keskitykään vastuullisuuteen, on se teemana sellainen, josta haluan oppia niin paljon kuin yhdessä kesässä on mahdollista. Onneksi tiimikaverini, vastuullisuusasiantuntijat Simon ja Rebecca, ovat perehdyttäneet minua aiheeseen ja vastailleet askarruttaneisiin kysymyksiin.

Luonnehtisin tähänastista kesätyökokemustani erinomaiseksi aluksi, jonka kehityskäyrä suuntaa varmasti vielä ylöspäin. Tärkeimpiä asioita minulle ovat olleet lämmin ja tukeva vastaanotto Millan ja kollegojen puolelta, selkeä työnkuva ja vastuualue sekä mielekkäät työtehtävät. Innolla odotan jäljellä olevia kesäkuukausia työn parissa, ehkä vähän Mambaa kuunnellen ja aktiivisesti toimiston keittiössä vieraillen!

Niko Sulonen