Hyppää sisältöön

Neste: Yhä useampi autoilija maksaa tankkauksen puhelimella

Nesteen mobiilisovellus on helppokäyttöinen auton tankkaajalle, mutta kaikki asemat kattavan digitaalisen järjestelmän rakentaminen on vaatinut paljon työtä ja osaamista.

Nesteen polttoaineasemilla asiakas voi maksaa tankkauksen puhelimeensa ladatulla sovelluksella. Autopesukin hoituu muutamalla älylaitteen napin painalluksella.

Asiakkaalle Neste-äppi on helppokäyttöinen ja nopea, mutta Suomessa kaikilla yhtiön asemilla toimivan digitaalisen järjestelmän rakentaminen on ollut vaativa urakka. Lähtökohtana muun muassa on, että jokaista polttoainepumppua on pystyttävä hallitsemaan etänä.

Mobiilisovelluksen suosion kasvaessa siihen kehitetään jatkuvasti uutta sisältöä ja toiminnallisuuksia. Muun muassa auton tiedot syöttämällä sovellus kertoo, millaista öljyä tai voiteluainetta autoon tarvitaan sekä missä niitä on saatavilla.

Ammattiautoilijoille ja kuljetusliikkeille on puolestaan tarjolla digitaalinen palvelu, jonka avulla voi tankata raskaan liikenteen asemilla ilman maksukorttia. Tiedot tallentuvat raportointipalveluun, jonka avulla kuljetusliike voi seurata ja hallita polttoaineiden ostoja.

Teksti: Matti Remes
Kuva: Neste