Hyppää sisältöön

Taras Podbereznyj, Kemira: Kaikki tarvittava tieto kulkee taskussa

Mobiililaitteiden hyödyntäminen yleistyy kemian alan tuotantolaitoksissa, sillä ne helpottavat monin eri tavoin arkea ja tehostavat ajankäyttöä.

Tehtaalla työntekijän mukana kulkevat mobiililaitteet vähentävät paperien pyörittelyä, eikä tehdassalista tarvitse rientää pöytäkoneelle tekemään kirjauksia tai tarkistamaan tietoja. Asia hoituu sen sijaan kätevästi vaikkapa älypuhelimella tai tabletilla.

– Tiedonkulku ja tiedon laatu paranevat, kun tieto tallennetaan pilvipalveluun, josta se on kaikkien asianosaisten nähtävillä ja päivitettävissä reaaliajassa, Kemiran tietohallintojohtaja Taras Podbereznyj sanoo.

Esimerkiksi Kemiran tuotantolaitosten laitteiden huollossa ja kunnossapidossa mobiililaitteiden käytöstä on saatu pysyviä hyötyjä. Työt etenevät sujuvammin, kun asentajilla ja esimiehillä on sama reaaliaikainen tieto koneiden käyttöhistoriasta, vikailmoituksista ja tarvittavista huoltotöistä.

– Asentaja voi esimerkiksi tarkistaa omalta laiteeltaan seuraavan kohteen ja siellä tehtävän työn. Kun työ on valmis, hän kuittaa sen heti tehdyksi paikan päällä.

Teksti: Matti Remes
Kuva: Sini Pennanen / Sininen Kuva