Hyppää sisältöön

Marko Heikkinen, Pipelife: Kaikki hyöty irti jo olemassa olevista työkaluista

Työnteon tehostamiseen ei tarvita välttämättä uusia ja monimutkaisia digitaalisia ratkaisuja. Ensin kannattaa ottaa hyötykäyttöön jo käytössä olevat työkalut.

Digitalisaatiota koskevassa keskustelussa puhe kääntyy helposti Uberin ja Airbnb:n kaltaisiin käänteentekeviin sovelluksiin. 

Digitalisaation ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa massiivista muutosta tai kalliita ohjelmistoinvestointeja. Pieniä parannuksia voidaan tehdä jo käytössä olevien työkalujen ja ohjelmistojen uudenlaisella hyödyntämisellä, sanoo Pipelife Finlandin Chief Information and Marketing Officer Marko Heikkinen.

LVI- ja sähkötuotteita valmistavassa yrityksessä uusien teknologioiden toteutuksessa edetään pienin askelin ja kokeillen.

– Alaoksien omenat ja helpoimmat voitot voidaan saavuttaa varsin yksinkertaisten sisäisten tehostushankkeiden avulla.

Pipelifen tuotantolaitoksella on esimerkiksi siirrytty kirjoittamaan vuoropäiväkirjat OneNote-pohjaiseen digiratkaisuun, kun aiemmin kunkin vuoron tärkeimmät tapahtumat ja esimerkiksi laitteiden toimintaa koskevat havainnot kirjattiin paperiseen vihkoon. Digitaalisessa muodossa tieto on nyt paljon nopeammin ja nopeammin löydettävissä.

Heikkisen mielestä on tärkeää, että digitaalisia työvälineitä tehdään henkilöstölle tutuiksi. Pari vuotta sitten Pipelifen kahvihuoneisiin tuotiin tabletteja, joita työntekijät voivat käyttää vapaasti. Näin madalletaan kynnystä uusia laitteiden ja sovellusten käyttöön.

Teksti: Matti Remes
Kuva: Sini Pennanen / Sininen Kuva