Hyppää sisältöön

Neste kumppaniksi Heurekan kiertotalousohjelmaan

Neste on kumppani tiedekeskus Heurekan laajassa kiertotalousohjelmassa, jonka tavoitteena on tehdä kiertotalouden käsitteistä ja mahdollisuuksista ymmärrettäviä sekä innostaa kestäviin valintoihin ja uusiin innovaatioihin.

Tiedekeskus Heurekan vuosina 2018-2020 toteutettava ohjelma koostuu kiertotalousnäyttelystä, koululaisille tuotettavista oppimateriaaleista, opettajien ja opettajiksi opiskelevien täydennyskoulutuksesta ja erilaisista tapahtumista. Yhteistyöhön kuuluu myös kouluvierailuja, joissa kerrotaan kiertotaloudesta konkreettisesti. Aihetta käsitellään myös taiteen avulla: koululaiset valmistavat kierrätysmateriaaleista tiedetaideteoksen. 

Nesteen tiedotteessa viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Osmo Kammonen sanoo kiertotalouden olevan hyvin ajankohtainen asia, joka kaipaa konkreettisia, toimivia esimerkkejä. Hyvänä esimerkkinä Kammonen mainitsee kahtena vuotena menestyksellä tehdyn Kinkkutempun, jossa kerättiin joulun paistirasvoja ja valmistettiin Neste MY uusiutuvaa dieseliä. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa. 

Kiertotalous on tie nykyistä kestävämpään kehitykseen ja suuri taloudellinen mahdollisuus, joka uudistaa myös liiketoimintamalleja. Kemia on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä, ja monet kemian kasvualueet ja innovaatiot pohjautuvat kiertotalouteen. Lue lisää, miten kemia mahdollistaa bio- ja kiertotalouden.