Hyppää sisältöön

Mirja Österman: Työ asiakaspalvelussa antaa ensikosketuksen kemiaan

Olen Mirja, kauppatieteiden opiskelija ja ensimmäistä kesää töissä kemian parissa Teknikumilla. Teknikum konserni on suomalainen kemianalan yritys, jonka toimenkuvaan kuuluu erilaisten kumi- ja muovituotteiden valmistus. Teknikumin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi teollisuusletkuja, kumisekoituksia ja -pinnoitteita, sekä muottituotteita. Teknikum valmistaa katalogituotteiden lisäksi myös asiakaskohtaisesti räätälöityjä tuotteita. Yrityksellä on neljän Suomessa sijaitsevan tehtaan lisäksi yksi tehdas Unkarissa, myyntiedustus Venäjällä ja myyntiyhtiö Saksassa.

Työskentelen tämän kesän osana asiakaspalvelutiimiä. Työnkuvaani kuuluu muun muassa tilauskäsittelyä, laskutusta, tilauskuljetusten koordinointia ja asiakasyhteydenottojen käsittelyä. Työtehtävät taittuvat tällä hetkellä lähes kokonaan etäyhteyksien päässä. Perehdytyksen aikana ehdin tutustumaan Vammalan tehtaan yhteydessä olevaan toimistoomme, sekä itse tehtaaseen.

Aiempi työkokemukseni on painottunut asiakaspalvelun osalta kuluttaja-asiakaspalveluun yrityspuolen sijaan. Etukäteen jännitin, riittääkö aikaisempi kokemukseni ja osaamiseni varmasti uusiin haasteisiin. Uutta opittavaa oli reilusti, mutta pidemmän päälle olen nauttinut siitä, että pääsen kesätyössäni oppimaan ja kehittymään. Esimieheni huolellisen perehdytyksen lisäksi koko asiakaspalvelutiimimme on ollut tukenani aina, kun olen tarvinnut apua.

Kauppatieteiden opiskelijana en alun perin ajatellut, että hakeutuisin töihin kemian teollisuuden työtehtäviin. Onneksi opiskelukaverini neuvoi minua hakemaan Teknikumille. Asiakaspalvelussa olen päässyt olemaan koko tilausprosessin eri vaiheissa tiiviisti mukana. Tämän lähtökohdan myötä koen kesätyöni opettavan minulle laajemminkin, miten teollisuuden toimiala pyörii. Uskon tällaisten kokemusten olevan tarpeellisia kaltaisilleni opiskelijoille, jotka vielä pohtivat tulevia urapolkujaan. Kesätyöni on hyvä muistutus siitä, että toimialojen sisällä on aina tarvetta myös sellaisille työntekijöille, joiden oma opinto- tai työtausta ei suoraan liity alan ydinteemaan.

Erityisen iloinen olen vastuusta ja luottamuksesta, mitä olen kesätyössäni saanut osakseni. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien olen kokenut olleeni täysimääräinen tiimin jäsen. Kesätyöni on tähän mennessä täyttänyt kaikki odotukseni.

Mirja Österman

Asiakaspalvelun assistentti, Teknikum