Hyppää sisältöön

Mika Petäjäjärvi: Kesätyössä tuotannon vuorotyönjohtajana ei ole kahta samanlaista työpäivää

Olen Mika ja toimin tuotannon vuorotyönjohtajana CABB Chemicalsin hienokemikaalitehtaalla Kokkolassa. Kokkolan tehdas on osa globaalia CABB-konsernia ja täällä meidän vastuullamme on valmistaa erilaisia kasvinsuojeluaineita ja niiden intermediaatteja maatalouden käyttöön. Tämä on ensimmäinen kesäni CABB:llä ja olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin minut on uutena ihmisenä otettu osaksi työporukkaa!

Aloitin työni jo maaliskuun alussa ja kokonaisvaltaisen perehdytyskauden jälkeen olen päässyt toimimaan omillani ja lomittamaan vakituisia vuorotyönjohtajia heidän kesälomiensa aikana. Työni on hyvin monipuolista ja joka päivä on erilainen, mutta yhteen lauseeseen tiivistettynä vastuualueenani on vastata tuotannosta, olla apuna ratkaisemassa mahdollisia ongelmatilanteita, hoitaa henkilöstöasioita sekä toimia linkkinä tuotannon ja muun organisaation, kuten kunnossapidon ja logistiikan välillä. Sen lisäksi, että olen päässyt oppimaan paljon itselle uudesta prosessista käytännön näkökulmasta, on kesä ollut jo tässä vaiheessa erittäin opettavainen myös vastuun kantamisen ja tiimityöskentelyn näkökulmasta.

Opinnoistani sen verran, että olen paria kurssia ja diplomityötä vaille valmis prosessitekniikan DI Oulun yliopistosta. Maisterivaiheessa olen lukenut biotuote- sekä kemiantekniikkaa ja tämä kesätyö antaakin erittäin hyvää tukea loppuvaiheen opinnoilleni sekä aiemmille tuotannon työntekijä- ja esimiestehtäville mitä olen päässyt tekemään. Koen myös, että kokemus mitä täältä saan, valmistaa minua hyvin jo myös tulevaisuuden tehtäviin, joita minulla on mahdollisuus valmiina DI:nä tehdä.

Muutamassa kuukaudessa olen saanut huomata, että tehtaamme on perinteikäs, mutta samalla jatkuvasti uudistuva ja asiakastarpeisiin nopeasti reagoiva yritys. Tulevaisuus CABB:n Kokkolan tehtaalla näyttää valoisalta ja uusia investointeja tehdään paljon. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös työilmapiiriin ja se tekee työskentelystäni näiden rautaisten alan ammattilaisten ympäröimänä erittäin miellyttävää! Töitäni on enää pari kuukautta jäljellä ja on tullut todettua vanha sanonta jälleen päteväksi: Aika kulkee nopeasti silloin, kun on mukavaa!

Aurinkoista kesää ja muistakaa syödä jäätelöä!

Mika Petäjäjärvi

Tuotannon vuorotyönjohtaja, CABB