Hyppää sisältöön

Laura Tolvanen: Kesä eläinten hyvinvoinnin parissa

Tämän blogin valmistumishetkellä olen ollut töissä Berner Pro:lla markkinointiassistenttina jo lähemmäs yhdeksän kuukautta palvellen asiakkaista Hill’s-tuotesarjaan liittyvissä asioissa.

Tämän takia tuntuukin huvittavalta kutsua itseäni kesätyöntekijäksi.

Kemialla ja minulla on aina ollut viha-rakkaussuhde. Minä pidän kemiasta, mutta kemia ei minusta. Kemian tunnit yläasteella ja lukiossa olivat teorian puolesta aina hyvin innostavia, mutta aina jotenkin ihmeellisesti sain koeputket räjähtämään käsiini käytännön kokeissa. Ehkä siksi on hyvä, että vaikka työskentelenkin periaatteessa kemianteollisuuden yrityksessä, niin työnkuvani ei sisällä kemiaa oikeastaan laisinkaan.

Koska olen työni ohella vaativaa vaativammankin alan opiskelija, olen aina nauttinut työni vapaudesta eli pääasiassa tulen töihin milloin haluan ja niin pitkäksi aikaa kuin haluan. Tärkeintä on, että saan työni ajallaan tehdyksi ja kaiken päälle vielä myös hyvin. Tietokone on paras ystäväni töissä ja sen kautta palvelenkin paljon sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä. Yksityisasiakkailta tulee paljon kysymyksiä Hill’s:in tuotteista ja myös erilaisista kasvattaja-asioista. Joskus kysymykset ovat hyvin vaikeita ja tästä syystä on mahtavaa, että ympärilläni on paljon työkavereita, joilta voin aina kysellä neuvoa. Yksityisasiakkaiden lisäksi palvelen myös klinikoita ja eläintarvikemyymälöitä ja huolehdin heidän tilauksistaan monien muiden ihmisten ohella.

Onneksi työni ei kuitenkaan ole pelkkää tietokoneen ääressä istuskelua vaan joskus pääsen jopa lähettämään virtsakiviä rapakon toiselle puolelle Yhdysvaltoihin tai osallistumaan messuille. Nämä tehtävät yhdistävät työni oman tulevaisuuden työhöni eläinlääkärinä ja varsinkin messuilla käynnin koen hyödylliseksi tulevaisuuden asiakaspalveluammattiani ajatellen.

Työssäni parhainta on hyvä työympäristö ja työkaverit, joiden kanssa yksikään työpäivä ei mene ilman naurun hetkiä. Ja vaikka kesän jälkeen on hyvin mahdollista, että vaihdan työni klinikka-assistentiksi, niin voin hyvin mielin sanoa, että työni on auttanut minua tulevaisuuden ammattini hallitsemisessa ja antanut minulle paljon uudenlaisia kokemuksia.

Laura Tolvanen

Kirjoittaja on eläinlääketieteen 2. vuoden opiskelija, joka työskentelee markkinointiassistenttina Berner Pro:lla.