Hyppää sisältöön

Kristoffer Willis, Molok Oy: Opintomatka kestävän jätehuollon ja työelämän maailmaan

Hei lukijoille! Olen Kristoffer Willis, ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija Tampereen Yliopistosta. Kesällä 2023 sain mahtavan tilaisuuden työskennellä nokialaisessa yrityksessä nimeltä Molok Oy. Tämä kesätyö oli todellinen opintomatka kestävän jätehuollon ja työelämän maailmaan. Satun asumaan itsekin Nokialla, mikä teki työmatkasta Molokille miellyttävän pyöräilyreitin.

Suomalainen Molok Oy on syväkeräyssäiliöiden valmistuksen edelläkävijä. Yritys toimii Suomessa sekä laajasti kansainvälisillä markkinoilla. Molok vie syväkeräysastioita erityisesti Eurooppaan, ja sen ratkaisut ovat tunnettuja laadusta ja ympäristöystävällisyydestä. Molok tarjoaa kestäviä ja innovatiivisia jätehuollon ratkaisuja, jotka ovat avainasemassa ympäristön suojelemisessa.

Kesätyöni Molok Oy:ssä oli monipuolinen ja antoisa. Toimin tuotekehityksessä 3D-suunnittelijana sekä työnjohtajana tuotannon kokoonpanossa. Tuotekehityksessä pääsin osallistumaan uusien syväkeräyssäiliömallien suunnitteluun ja mallintamiseen 3D-ympäristössä. Olin innostunut siitä, että sain olla osa luovaa prosessia, joka edisti ympäristöystävällisten ratkaisujen syntymistä jätehuoltoon.

Työnjohtajana tuotannossa sain arvokasta johtajakokemusta. Toimin tuotannon esihenkilönä ja vastuullani oli tuotannon sujuvuus sekä toimitusten oikea-aikaisuus yhteistyössä yrityksen muiden tahojen kanssa. Opin paljon siitä, miten johtaa tiimiä tehokkaasti ja varmistaa, että tuotanto sujui suunnitelmien mukaisestiTyönjohtajana toimiminen antoi minulle itsevarmuutta ja taitoja, joita voin hyödyntää tulevaisuuden haasteissa.

Kesätyö Molok Oy:ssä oli paitsi antoisa työkokemus myös arvokas tuki opinnoissani konetekniikan parissa. Pääsin soveltamaan oppimaani käytännössä ja näkemään, miten teoria muuttuu toiminnaksi todellisessa työympäristössä. Tämä kesätyö vahvisti päätöstäni jatkaa opintojani kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisten ratkaisujen parissa.

Kesän aikana kohtaamani työkaverit ja oppimiskokemukset ovat jättäneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Haluan sydämellisesti kiittää Molok Oy:n koko tiimiä siitä, että sain olla osa tätä mahtavaa yritystä ja oppia heiltä arvokkaita asioita. Kiitos mukavasta kesästä ja kaikista upeista muistoista, jotka kantavat minua eteenpäin urallani.

Näiden kokemusten innoittamana jatkan opintojani innokkaana ja valmiina tarttumaan uusiin haasteisiin. Molok Oy:ssä vietetty kesä on vahvistanut uskoani siihen, että ympäristöystävälliset ratkaisut ovat avainasemassa tulevaisuuden kestävän kehityksen saavuttamiseksi.

Terveisin,

Kristoffer Willis