Hyppää sisältöön

Kevään 2021 Helsinki Chemicals Forum  järjestetään virtuaalitapahtumana

Helsinki Chemicals Forum 2021 järjestetään fyysisen tapahtuman sijasta virtuaalitapahtumana. Päätös johtuu pandemiatilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta ja kansainvälisistä matkustusrajoituksista, jotka vaikuttavat suuresti kansainvälisten kävijöiden mahdollisuuksiin osallistua tapahtumaan. Helsinki Chemicals Forum järjestetään 27.–28.4.2021, ja rekisteröityminen tapahtumaan on käynnissä.

Viime vuodesta jatkunut pandemiatilanne on mullistanut monien tapahtumien aikatauluja. Vaikka uutiset koronarokotuksista ovat lupaavia, vaikuttaa pandemia edelleen voimakkaasti kokoontumis- ja matkustusmahdollisuuksiin niin Suomessa kuin kansainvälisesti. 

Tästä syystä Kemikaali-Forum ry ja Messukeskus Helsinki ovat yhteistyössä tehneet päätöksen kevään 2021 foorumin muuttamisesta verkkotapahtumaksi. Myös muut samanaikaiset tapahtumat eli metsäteollisuuden kansainvälinen tapahtuma PulPaper ja kemian ja bioalan ChemBio Finland tarjoavat tänä keväänä ohjelmasisältöään verkossa. 

–  Messukeskus on tehnyt tapahtumien turvallisuuden hyväksi paljon työtä, mutta lähikuukausien tilanteessa nopeatkin muutokset ovat edelleen mahdollisia. Siirtopäätös syntyi perusteellisen harkinnan jälkeen. Haluamme toimia vastuullisesti ja varmistaa osallistujien turvallisuuden. Virtuaalisuus on tapahtuman kehittämisessä myös suuri mahdollisuus, sillä se tekee osallistumisen helpommaksi myös Euroopan ulkopuolisista maista. Tulevissa tapahtumissa voimme hyödyntää tänä keväänä kerättäviä kokemuksia ja kasvattaa ja kansainvälistää tapahtumaa entisestään, sanoo Geert Dancet, Helsinki Chemicals Forumin pääsihteeri.  

Kuten aiempina kertoina, vuoden 2021 ohjelma on rakennettu keynote-puheenvuorojen ja viiden paneelikeskustelun ympärille. Esiintymässä on 35 huippuosaajaa EU:sta ja kolmansista maista, ja paneeleja moderoivat asiantuntijat UNEPista, Euroopan komissiosta, ECHAsta, OECD:stä ja Chemical Watch -julkaisusta.  Ohjelmateemoja on viisi: kansainvälinen kemikaalihallinnan strategia, vaarallisten kemikaalien ja valmistusprosessien korvaaminen turvallisemmilla kemikaaleilla, vihreän kehityksen suunta kemikaalipolitiikassa, läpinäkyvyys ja riskeistä tiedottaminen sekä tekstiilialan kemikaaliturvallisuus.  

Verkkotapahtumana avautuvan foorumin aikataulu on muokattu globaaliin osallistumiseen soveltuvammaksi. Päivän ohjelma alkaa sen vuoksi klo 13 (EET). Päivitetty ohjelma kellonaikoineen on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa www.helsinkicf.eu. Virtuaalisuuden myötä osallistumisen hintaa on pyöristetty alaspäin noin puoleen aiemmasta.  

Lisätietoja

http://www.helsinkicf.eu 

Twitter: @ChemicalsForum 

Lisätietoja | Helsinki Chemicals Forum: 
Geert Dancet, pääsihteeri, tel. +32 468 300787, geert.dancet@gmail.com 
Tarja Gordienko, viestintäpäällikkö, tel. +358 50 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com 

 
Kuvia tapahtumasta vapaaseen käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Helsinki+Chemicals+Forum/