Hyppää sisältöön

Kesätöissä kotisohvalta käsin

Olen Anni ja työskentelen Nesteellä Common Functions HR-tiimissä HR Specialist kesäharjoittelijana. Normaalisti työskentelisin Nesteen pääkonttorilla Espoon Keilarannassa, mutta koronavirustilanteesta johtuen työpisteeni sijaitsee sen sijaan kotona. Tämä tuo omat haasteensa, mutta toisaalta myös mahdollisuutensa työskentelyyn, ja tilanteesta huolimatta odotan tulevaa kesää innolla!

Opiskelen Tampereen yliopistossa kauppatieteitä pääaineenani yrityksen johtaminen. Kiinnostukseni henkilöstöhallintoa kohtaan heräsi henkilöstöjohtamisen kurssilla, jolloin päätin lähteä rakentamaan uraani henkilöstöhallinnon parissa. Ennen tätä kesää olenkin jo päässyt kerryttämään HR-kokemustani muun muassa rakennusalalta. Nesteessä kiinnostukseni herätti erityisesti mielenkiintoiset työtehtävät, innovatiivisuus sekä vastuullisuus, jotka saivat minut hakemaan HR spesialistin paikkaa.

Vaikka harjoitteluani on takana vasta muutama viikko, olen päässyt oppimaan ja tekemään paljon. Työtehtäviini kuuluvat esimerkiksi rekrytointiin, perehdytykseen ja työsuhdeasioihin liittyvät tehtävät sekä esimiesten tukeminen erilaisissa asioissa. Lisäksi olen mukana suunnittelemassa kesätyöntekijöiden aktiviteetteja yhdessä muiden HR-harjoittelijoiden kanssa.

Tänä vuonna nämä aktiviteetit toteutetaan virtuaalisina, mikä tekeekin niiden suunnittelusta erityisen mielenkiintoista. Myös perehdytykseni ja työskentelyni tapahtuu tällä hetkellä kokonaan etänä, mikä on toiminut mielestäni yllättävän hyvin, vaikka se etukäteen hieman jännittikin. Tästä kiitos kuuluukin kollegoilleni, jotka ovat tehneet ensimmäisistä viikoistani sujuvia ja mukavia!

Odotan kesältä erityisesti monipuolisia työtehtäviä, uuden oppimista, itseni haastamista sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Jo muutamassa viikossa olenkin onnekseni saanut huomata, että tätä kaikkea tulen varmasti myös saamaan poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Mielekästä ja sopivasti haastavaa työtä riittää etänäkin ja uusiin työkavereihin tutustuminen sujuu mainiosti myös videon välityksellä.

Ps. Kesän mittaan löydät myös Nesteen muiden kesäharjoittelijoiden päivityksiä eri sosiaalisen median kanavista tunnisteella #SummerWithNeste.

Etäkesää innolla odottaen,
Anni Zilliacus

Anni Zilliacus

HR Specialist kesäharjoittelija, Neste