Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus aktiivinen energiansäästössä

Järkevän energiankäytön puolesta kampanjoiva Energiansäästöviikko alkaa tänään. Tänä vuonna kampanja kohdistuu erityisesti taloyhtiöihin. Kemianteollisuudessa energiansäästöviikkoa vietetään oikeastaan ympäri vuoden.

Suomessa on energiatehokkuuden kehittämisessä erittäin vaikuttava keino ja kannustin: vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset. Ne ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastopolitiikkaa ja ensisijainen keinomme edistää energian tehokasta käyttöä. Kemian alan yritykset ovat erittäin aktiivisia solmimaan energiatehokkuussopimuksia. Menneellä kaudella 2008-2016 energiatehokkuussopimusten piirissä oli yli 95 % kemianteollisuuden energiankäytöstä, ja into sopimuksiin on jatkunut myös kaudella 2017-2025. On ilmeistä, että Suomessa parhaisiin tuloksiin energiatehokkuudessa päästään vapaaehtoisella, sitovalla sopimustoiminnalla.

Sopimukset ovat välttämättömiä energiatehokkuuden parantamisessa, ja niin ovat myös uudet innovaatiot ja ratkaisut. Kemian avulla voimme kehittää uusia voimanlähteitä, tehostaa energian varastointia ja talteenottoa ja pienentää energiankulutustamme. Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmassa Responsible Care seurataan kemian alan yritysten toimintaa lukuisilla indikaattoreilla. Energiankulutusta on seurattu yli 25 vuoden ajan. Tuona aikana energiankulutus on vähentynyt noin 21 %.  Uusia innovaatioita ja menetelmiä kehitetään koko ajan.

 

Lue lisää kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmasta Responsible Care.

Lue lisää Energiansäästöviikosta Motivan kotisivulla.

Lue lisää kemianteollisuuden energiatehokkuussopimuksista.