Hyppää sisältöön

Kemianteollisuudessa turvallisuusosaamista kehitetään laajassa yhteistyössä

Kemianteollisuudessa turvallisuus on yhteinen asia. Turvallisuusosaamista kehitetään oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen hyvällä yhteistyöllä, jonka tavoitteena on turvallisuuskumppanuus.

Turvallisuusosaaminen on tärkeä osa kemianteollisuuden henkilöstön ammattitaitoa. Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmassa Reponsible Care mukana olevissa yrityksissä järjestetään lähes 3 000 ympäristö-, terveys- ja turvallisuusaiheista koulutustilaisuutta vuosittain. 

Responsible Care -ohjelman yritykset ja yhteistyöjärjestöt, Opetushallitus ja Työturvallisuuskeskus ovat käynnistäneet yhteistyön, jossa nostetaan esille turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen merkitystä etenkin ammatillisessa koulutuksessa. Pitkän aikavälin tavoite on luoda oppilaitosten ja yritysten turvallisuuskumppanuuksia, jotka perustuvat jatkuvaan turvallisuusosaamisen kehittämiseen.

Turvallisuuskumppanuus-yhteistyössä tapahtuu paljon vuonna 2018. Opetushallituksen Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailu on käynnissä 4.5.2018 asti. Kilpailussa etsitään toimivia  tapoja, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä yritysten kanssa. Turvallisuusosaamisen aamupäivätapaamisia järjestetään vuonna 2018 useilla eri paikkakunnilla. Turvallisuusosaamisen kehittäminen näkyy myös Porin SuomiAreenassa kesällä 2018.

Turvallisuuskumppani-yhteistyössä ovat mukana Opetushallitus, Työturvallisuuskeskus, kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana olevat yritykset ja ohjelman kehittämisestä vastaavat järjestöt Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkintoon 2017 perustettiin uusi sarja oppilaitoksille. 

Lue lisää kemianteollisuuden turvallisuusosaamisen kehittämisestä.