Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto 2019 – hakuaika nyt

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteelliseen turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Palkintoa voivat hakea kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana olevat yritykset, ja kemian ja sen lähialojen oppilaitokset. Haku on nyt alkanut ja se jatkuu 1.3.2019 asti.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon yrityssarjan hakemusten arvioinnissa huomioidaan kehityshankkeet työturvallisuudessa, prosessisturvallisuudessa ja turvauhkiin varautumisessa. Myös työhyvinvoinnin kehittäminen on mukana arvioinnissa. Yrityssarjan palkinnot jaetaan yritysten ja toimipaikkojen koon mukaan 3 sarjassa: pienten, keskisuurten ja suurten yritysten sarjoissa.

Oppilaitossarjan hakemusten arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon toiminnan tai koulutuksen kehittäminen turvallisuuskulttuurin, turvallisuusajattelun, työturvallisuuden tai prosessiturvallisuuden näkökulmasta. Sarjaan voivat osallistua tutkintoon johtavaa koulutusta antavat toisen asteen ja korkea-asteenoppilaitokset, niiden opintoalat ja -linjat. Koulutusaloina voivat olla kemia ja sen lähialat laajasti sekä luonnontieteiden että tekniikan eri alueilla.

Palkintojen saajat valitsee Responsible Care -ohjelman palkintoraati, johon kuulivat edustajat Kemianteollisuus ry:stä, Teollisuusliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä. Raadissa on edustaja myös Opetushallituksesta. Turvallisuuspalkinto jaetaan vuonna 2019 osana Turvallisuuskumppani -yhteistyötä.

Vuonna 2017 Kemianteollisuden turvallisuuspalkinnot voittivat Finex Oy (pienet yritykset), Arizona Chemical Oy (keskisuuret yritykset, nykyinen nimi Kraton Chemical Oy) ja Freeport Cobalt Oy (suuret yritykset). Oppilaitossarjan voitti Turun ammattikorkeakoulun kemiantekniikan laitos. Kunniamaininnan saivat Pipelife Finland Oy, Teknikum-yhtiöt Oy ja Trinseo Oy. Lue lisää vuoden 2017 voittajista tai katso palkintovideo YouTube-kanavaltamme.

Lue lisää Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnosta ja hae tunnustusta!

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry, Merja Vuori, puh. 040 730 1932, merja.vuori@kemianteollisuus.fi