Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto

 

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteelliseen turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Palkinto jaetaan seuraavan kerran keväällä 2023. Haku on nyt auki!

Palkintoa voivat hakea oppilaitokset sekä toiselta asteelta että korkea-asteelta. Yrityssarja on puolestaan tarkoitettu kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana oleville yrityksille

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon hakemusten arvioinnin perustana ovat yrityksen tai oppilaitoksen kehityshanke, hyvä käytäntö tai tuloksellinen toimintatapa. Samoin arvioinnissa otetaan huomioon turvallisuustason kehitys.

Vuoden 2023 turvallisuuspalkinnon haku on nyt auki

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon yrityssarjan hakemusten arvioinnissa huomioidaan kehityshankkeet työturvallisuudessa, prosessisturvallisuudessa ja turvauhkiin varautumisessa. Myös työhyvinvoinnin kehittäminen on mukana arvioinnissa. Yrityssarjan palkinnot jaetaan yritysten ja toimipaikkojen koon mukaan kolmessa sarjassa: pienten, keskisuurten ja suurten yritysten sarjoissa.

Lue lisää yrityssarjasta tästä.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon oppilaitossarjan hakemusten arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon toiminnan tai koulutuksen kehittäminen turvallisuuskulttuurin, - ajattelun ja -osaamisen näkökulmasta. Oppilaitossarjan turvallisuuspalkintoa voivat hakea toisen- ja korkea-asteen koulutusta järjestävät oppilaitokset, niiden opintoalat tai -linjat. Koulutusaloina voivat olla kemia ja sen lähialat laajasti sekä luonnontieteiden että tekniikan eri alueilla.

Lue lisää oppilaitossarjasta tästä.

Miten palkintoa haetaan?

Täytä hakulomake tästä ja lähetä se osoitteeseen [email protected] 1.3.2023 mennessä.

Palkintojen saajat valitsee Responsible Care -ohjelman palkintoraati, johon kuuluvat edustajat Kemianteollisuus ry:stä, Teollisuusliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä.

Turvallisuuspalkinto jaetaan osana Responsible Care -vastuullisuusohjelman yhteistyötä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustuksen osoitus, ja sen voittajat julkaistaan keväällä 2023.

Vuoden 2021 Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon voittajiin voit tutustua tästä.

Lisätiedot

Yrityssarja

Harri Järvelin
Asiantuntija, Vastuullisuus
Turvallisuuskokonaisuus, Security, kaasuteollisuusjaosto, tuotantoryhmä

+358 50 458 4623

harri.jarvelin­@kemianteollisuus.fi

Oppilaitossarja

Anni Siltanen
Johtava asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima
Kemianteollisuuden vetovoimatyö, oppilaitos-yritysyhteistyön kehittäminen, LUMA, osaaminen, koulutuspolitiikka, Kemianteollisuuden osaamis- ja vetovoimavaliokunta

+358 44 562 5991

anni.siltanen­@kemianteollisuus.fi

@AnniSiltanen