Hyppää sisältöön

Kaisa Nauska: Kansainvälisyys on parasta kesätyössäni Orionilla

Lukion jälkeen, muutaman mutkan kautta, päädyin viettämään välivuottani Orion Pharmassa, hormonigeelipakkaamossa. Yhdeksän kuukautta tuotantotyöskentelyä herätti mielenkiintoni entiseen inhokkiaineeseeni. Vaikka kemian numeroni lukiosta on piilossa suoritettu -merkinnän takana, mietin tosissani hakeutumista farmasia-alalle. Pääsykoemateriaalit saivat pohdinnat unohtumaan ja päädyin opiskelemaan kansainvälistä liiketaloutta pääkaupunkiseudulle.

Lääkeala jäi kiinnostamaan minua ja talvella hain Orionille kesätöihin. Työskentelen pienelle sopimusvalmistustiimille kesä- ja markkinointiassistenttina. Työssäni saan yhdistettyä kiinnostukseni molempiin maailmoihin – lääkealaan ja kauppatieteisiin. Olen kuuden viikon aikana ehtinyt nähdä ja kokea pieniä palasia sopimusvalmistuksen työstä ja kokonaiskuva alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Tehtäviini kuuluu juoksevien asioiden lisäksi muunmuassa asiakasrekisterikannan päivittämistä ja alan tapahtumien etsimistä.Laadin myös tiivistelmiä tiimille. Mielenkiintoisimpana tehtävänä on ollut ottaa LinkedIn mukaan markkinointivälineeksi. Kansainvälinen ilmapiiri on ehdottomasti parasta työssäni; sähköpostia voi tulla aivan toiselta puolelta maailmaa.

On ollut innostavaa nähdä, kuinka opinnoista on aidosti hyötyä. Olen päässyt soveltamaan opittua käytännössä. Sähköposteja lukiessa  olen myös yllättynyt – kemian osaaminen näissä työtehtävissä olisi enemmän kuin etu.  Orionilla olen ymmärtänyt miten tärkeää on valita itselleen oikean työpaikan lisäksi oikea ala. Kulunut kesä on täydentänyt liiketalouden osaamistani. Nyt kun työ ei olee enää vain opettelua, alan kaivata uusia haasteita. Uskonkin palaavani syksyllä kouluun aivan uudenlaisella motivaatiolla.

Kaisa Nauska

Kansainvälisen liiketalouden opiskelija, joka työskentelee kesän 2015 Orionilla