Hyppää sisältöön

Joona Haapalainen: Kauppakorkeakoulun eväillä kesätyöhön, jossa tabuista ei vaieta

Lääketeollisuus, kemia, laboratoriot – mitä ei-luonnontieteilijä voisi täällä tehdä? No ihan mitä vaan ja kaikkea!

Moikka! Olen Joona, tämän kesän HR Trainee ja osa Orionin Faasi1 -traineeohjelmaa. Orion on suomalainen lääkeyhtiö -hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis-ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Kesäni koostuu muun muassa työnantajamielikuvan kehittämisestä, rekrytoinneista ja Faasi1 -ohjelman sisällön toteutuksesta työskennellessäni Talent Acquisition Services -tiimissä.

Kesä on vasta aivan alkutekijöissä, mutta askareet ovat polkaistu käyntiin jo todenteolla. Ilahduttavinta on ollut lämmin vastaanotto uuteen työpaikkaan sekä uudelle toimialalle, josta ei itsellä ollut tietoa etukäteen kuin maalaisjärjen tuomat oivallukset toistaiseksi lyhyehkön elämän aikana. Viimeistäkin piirtoa myöden suunniteltu kattava perehdytyssuunnitelma mahdollistaa, että uutta tietoa ja opittavaa vyöryy juhannusmyrskyn lailla pitkin firman tarjoamia kanavia.

Opintotaustani kauppatieteiden ja kansainvälisen liiketoiminnan parissa luo vahvan pohjan, joka tukee loistavasti toimimista osana kansainvälisen yrityksen henkilöstöhallintoa ja rekrytointia. Koulutustausta mahdollistaa myös jatkossa monipuoliset uranäkymät Orionilla, sillä liiketoimintarajat ylittävä sisäinen liikkuvuus on mahdollistettu. Myös moni muu opinpolku voi viedä samalla toimialalle tai samojen tehtävien äärelle!

Lääketeollisuus mielletään helposti luonnontieteiden kehdoksi, jota se eittämättä onkin. Lyhyen matkani aikana olen kuitenkin huomannut, että opintotaustasta riippumatta Orionilla aukeaa mahdollisuuksien festivaalit. Kemianteollisuuden parissa voi todella luoda mielenkiintoisen ja monipuolisen uran opintotaustasta huolimatta. Löytyyhän meiltä henkilöstöhallinnon puoleltakin kasvatustieteilijöitä, kauppatieteilijöitä, kemistejä ja lain oppineita. Siinä on ajan hengen mukaista diversiteettiä kuin Euroviisuissa konsanaan ja siitä voi olla ylpeä!

Kehittävien ja monipuolisten työtehtävien ohella mielenkiintoni magnetoituu Faasi1 -traineeohjelman tapahtumiin, jossa on mahdollisuus tavata eri opintotaustan omaavia tulevaisuuden työelämän supertähtiä ja oppia heiltä uusia näkökulmia. Mentorointiryhmät tuovat myös syvyyttä näkökulmiin, kun pääsemme keskustelemaan kokeneiden ammattilaisten kanssa polttavista puheenaiheista ja uranäkymistä.

Oli repussasi eväät mistä tahansa, Orion ja kemianteollisuus tarjoaa varmasti laadukkaan kasvualustan sekä monipuolisia uramahdollisuuksia yli liiketoimintarajojen.

Joona Haapalainen

HR Trainee, Talent Acquisition Services, Orion