Hyppää sisältöön

Johannes Lindvall: En lärarstuderande som hittade hem på Mirka

Jag är 25 år gammal och har i år haft äran att sommarjobba på Mirka. Mirka är ett österbottniskt företag som tillverkar slipmaterial.

Till vardags studerar jag på Åbo Akademi i Vasa med pedagogik, inriktning klasslärare, som huvudämne. I kombination med mina pedagogikstudier har jag läst marknadsföring och ledarskap som biämnen och inleder nu i höst mitt sista studieår.

Vad gör då en lärarstuderande på Mirka?

Jag har jobbat med det tekniska teamet på MTC i sommar och har titeln Education specialist. I prakitken betyder det att jag har skapat utbildningsmaterial och bidragit med en pedagogisk syn på skolningar som planeras av teamet. För min del har det betytt mycket videoproduktion och många timmar med planering, klippning och redigering. Med andra ord har jag haft nytta av hela min utbildningskombination och det har varit mycket lärorikt och tacksamt.

Under sommaren på Mirka har jag lärt mig otroligt mycket och jag har trivts som fisken i vattnet. Gemenskapen på Mirka är beundransvärd och redan första dagen infann sig känslan av samhörighet med hela teamet. Jag har alltid haft något på gång och inte ännu haft en tråkig dag på jobbet. Jag har även haft turen att få jobba avdelningsöverskridande i sommar tack vare Mirkas Tiktokprojekt, där jag fått vara en del av teamet.

Hur framtiden ser ut kan endast tiden visa, men tack vare min upplevelse på Mirka är jag nästan 100% säker på att det är dylika uppgifter jag vill jobba med när jag är klar med mina studier. Jag har knytit fantastiska kontakter på Mirka och jag kan varmt rekommendera Mirka som (sommar)arbetsplats åt andra.

Johannes Lindvall

Education specialist, Mirka Oy