Hyppää sisältöön

Janne Veija: Yhteisöllisyys onnistuneen kesän ajurina

Terve terve! Nimeni on Janne Veija ja toimin kesän ajan statistikko traineena Orionilla, mikä on lukijoille uskoakseni hyvinkin tuttu lääkeyhtiö Suomesta. Orionin sisällä kuulun pieneen, mutta pippuriseen Industrial Statistics -tiimiin, joka on osa Operations Development -tiimiä.

Opintotaustani kumpuaa (Kumpulasta) matemaattisten tieteiden kandiohjelmasta, missä opintosuuntaukseni on tilastotiede. Olen nyt opiskellut 2 vuotta matematiikkaa ja tilastotiedettä, joten kandivaiheen maaliviiva häämöttää aivan nurkan takana! Luonnollisesti Orionilla olen päässyt osaksi korkeakouluharjoittelijoille tarkoitettua Faasi1 -traineeohjelmaa, missä huokuu vahva yhteisöllisyys harjoittelijoiden kesken, huolenpito kesätyöntekijöistä ja monimuotoiset koulutustaustat.

Nyt päälle kaksi kuukautta Orionilla työskennelleenä minulle ei toden totta tule yllätyksenä, että Orion on menestynyt loistavasti Universumin vuosittain teettämässä tutkimuksessa. Erityisesti menestys luonnontieteilijöiden keskuudessa näyttäisi olevan vahvalla pohjalla. Universumin tutkimuksessa pyritään mittaamaan muun muassa yritysten houkuttelevuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Miten tämä on konkreettisesti näkynyt kesätöissäni? Minulle, kuten varmasti monelle muullekin faasilaiselle on järjestetty useita koulutuksia liittyen Orionin toimintaan. Teemat ovat vaihdelleet laidasta laitaan, vastuullisuudesta tablettituotannon esittelyyn, vain muutamia mainitakseni. Lisäksi on ollut ilo tutustua vakituisiin työntekijöihin, jotka omalla esimerkillään luovat yhteisöllisyyttä ja muistavat aina Teams-palaverin päätteeksi sanoa tärkeät sanat eli ”Minulta voi aina kysyä lisää”. Pieni ele, mutta luo kesätyöntekijälle tärkeän tunteen siitä, että neuvoja on tarpeen tullen saatavissa!

Toimenkuvaani kuuluu erinäisten tilastollisten graafien ja testien suorittamista sekä tuotantoon liittyvien tilastollisten ongelmien konsultointia. Käytännön tekeminen on ollut auvoisaa vaihtelua, niin teoreettisen ja synkän etäopiskeluvuoden jälkeen. Kaiken lisäksi olen saanut opiskella uuden ohjelmointikielen, koska Orionilla käytetään SAS-tilasto-ohjelmaa. Kuitenkin tärkeimpänä pidän itse työkokemusta, koska sen avulla voin todella tutkiskella omia mieltymyksiäni eri työtehtäviä kohtaan, ja lopulta löytää ne itselleni merkittävimmät työtehtävät. Loppukesältä odotan lisää mielenkiintoisia haasteita tilastojen parissa sekä tietenkin lämpöisiä mökkikelejä viikonlopuiksi.

 Oikein hyvää kesän jatkoa täältä Orionilta toivottaa Janne!

Janne Veija
Orion Oyj