Nokian Renkaiden uudella skannauspalvelulla edistetään liikenneturvallisuutta

Uutiset | 20.12.2016

Nokian Renkaiden ja Vianorin yhteistyössä toteuttama SnapSkan-teknologia kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on renkaanvaihdon aika. Maksuttoman palvelun arvioidaan edistävän tulevaisuudessa miljoonien tienkäyttäjien turvallisuutta.

SnapSkan on uusi tapa mitata 3D-skannausteknologialla renkaiden urasyvyyttä ja turvallisuutta. Ajoneuvo ajetaan automatisoidun yliajoskannerin yli, joka lukee renkaat samalla kun kamera tunnistaa ajoneuvon rekisterinumeron perusteella. Auton omistaja saa testauksen jälkeen halutessaan henkilökohtaisen maksuttoman rengasraportin tekstiviestillä tai sähköpostilla. 

SnapSkan-palvelupisteitä aiotaan jatkossa sijoittaa autoilijoiden arkireiteille esimerkiksi pysäköintihalleihin. Ensimmäinen SnapSkan-skannauspiste otetaan käyttöön Helsingin Q-Park Iso Erottajan parkkihallissa. 

Nokian Renkaat digitalisoi rengasalaa vauhdilla. Yhtiön tiedotteessa sanotaan rengastoimialalla digitalisaation olleen tähän asti muita toimialoja perässä. Nyt yhtiö tuo laajasti ajoneuvojen kuljettajille käyttöön digitalisaatiota hyödyntävän palvelun, jolla voi merkittävästi parantaa omaa ajoturvallisuuttaan. 

 

SnapSkanin tekninen ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Futuricen ja Affecton kanssa. Kokonaisuuden mahdollistaa brittiläisen Sigmavision-yhtiön patentoima 3D-skannausteknologia.

Lue Nokian Renkaiden uutinen. 

(Valokuva: Nokian Renkaat) 

Katso myös
Uutiset | 27.01.2017

Orionin Reijo Salonen on vuoden 2017 teknologiajohtaja

Uutiset | 23.01.2017

MAOLin Neljän tieteen kisojen parhaimmisto palkittiin Helsingissä

Uutiset | 20.01.2017

Seuraavat viikot ovat valtakunnallisia LUMA-viikkoja

Uutiset | 16.01.2017

Teknologian tutkimuskeskus VTT 75 vuotta

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna