Martti Aromaa, Reka Kumi: Kemianteollisuuden vetovoimaa kehitetään - ansaitusti

Uutiset | 22.01.2021

Aurassa sijaitsevan Reka Kumin toimitusjohtaja Martti Aromaa on ollut Kemianteollisuus ry:n hallituksen jäsen jo kymmenen vuoden ajan. Perspektiiviä hänellä siis riittää. Kemianteollisuuden hallitus antaa kokeneelle jäsenelle näköalapaikan seurata, miten alan muilla toimijoilla menee.

- Olen ollut Rekalla töissä yli 30 vuotta eri tehtävissä, ja Reka Kumin toimitusjohtajana viimeiset 20 vuotta. Olen koulutukseltani filosofian maisteri orgaanisessa kemiassa. Ennen Rekaa olin töissä Akzo Nobelissa ja nyt lakkautettavassa Neste Oyj:n Naantalin jalostamolla.

Yli kymmenen vuotta Kemianteollisuus ry:n hallituksessa on antanut Martti Aromaalle vankan kokemuksen niin yrityksiin kuin toimialoihin.

- Reka Kumi toimii raskaan kulkuneuvoteollisuuden alihankkijana. Kemianteollisuuden hallituksen jäsenenä pääsen näkemään ja kuulemaan, mitä asioita muilla alan toimijoilla on menossa. Työmarkkina-asiat ja koulutus ovat aiheita, joita suoraan voin hyödyntää Rekalla. Työlainsäädäntö, työehtosopimukset ja verotus ovat myös erittäin tärkeitä teemoja, joissa tehtävät ratkaisut näkyvät suoraan yrityksissä. Myös kestävän kehityksen asiat ovat vahvassa nousussa.

Erityisen huomion Martti Aromaa antaa kemianteollisuuden vetovoimalle ja mielikuvalle. Niissä työ ei lopu koskaan, eikä hyvää kehitystä synny ilman työtä.

- Kemianteollisuuden vetovoima ja mielikuva olisi saatava parempaan suuntaan. Toimiala ansaitsee nykyistä paremman maineen kaikesta työstä, mitä on tehty ja tehdään.  Toimialalla ja yrityksissä tehdään pitkäjänteistä ja tarpeellista työtä, joka varmasti kiinnostaa myös nuoria osaajia. Pitää osata kertoa, miksi alalle kannattaa hakeutua.

Ja mitä Martti Aromaa tekee kun ei johda Reka Kumia?

- Olen innokas mökkeilijä ja klubitason golfaaja.

Katso myös
Uutiset | 17.08.2022

Nuori kemia -paneeli rakentuu jälleen – hae mukaan!

Uutiset | 06.07.2022

Tervetuloa vientiteollisuuden tilaisuuksiin SuomiAreenassa!

Tiedotteet | 28.06.2022

Mia Nores on nimitetty Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtajaksi

Uutiset | 22.06.2022

Kemianteollisuus mukana Porin SuomiAreenassa