Kumiteollisuuden vuoden 2020 kunniapalkinto Veikko Sivulalle

Uutiset | 28.12.2020

Veikko Sivulalle myönnettiin kumiteollisuuden vuoden 2020 kunniapalkinto tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä Suomessa toimivan kumiteollisuuden toimintaympäristön kehittämisessä. Vahva osaaja kantaa huolta nuoremman polven osaamisesta ja siirtääkin omaa tietotaitoaan seuraavalle sukupolvelle.

Kumiteollisuus ry:n hallitus päätti valita Teknikum Oy:n Veikko Sivulan toimialan vuoden 2020 kunniapalkinnon saajaksi. Valintaan vaikuttivat hänen pitkäjänteinen työnsä Suomessa toimivan kumiteollisuuden eteen ja erityisesti hänen työnsä toimialaan liittyvän osaamisen siirtämisessä tuleville osaajasukupolville.

Veikko Sivula on tehnyt pitkän uran kumiteollisuudessa vuodesta 1978 Kumijaloste Oy:n tuotantotyöntekijästä päätyen vt. toimitusjohtajaksi vuonna 2004. 2000-luvulla Veikon kädenjälki on näkynyt voimakkaasti yrityksen Suomen tehtaiden tuotannon ja myynnin kehityksessä. Teknikumin kansainvälistymisessä hänellä on ollut merkittävä rooli niin Kiinan tehtaan ylösajossa kuin muottituotteiden myynnissä ja myynnin tuessa. Viimeisimpänä projektinaan Veikko Sivula veti Talankylän sopimusvalmistusprojektin (NRR).

Veikko Sivula on jäämässä keväällä eläkkeelle pitkän uran jälkeen ja parhaillaan jakaa vuosien varrella kertynyttä tietotaitoaan nuoremmille sukupolville. Palkinnon luovutuksen yhteydessä hän korostikin tämän työn merkitystä, jotta tulevat osaajat pääsevät paremmin vauhtiin nykyajan työelämässä. Veikolla, jos jollain, on tietoa ja taitoa jaettavaksi.

Kunniapalkinto luovutettiin 22.12.2020 ja sen luovuttivat Teknikum Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Jani Hämäläinen ja Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.

Katso myös
Tiedotteet | 15.11.2021

Palkkojen pakkojulkisuus vaarantaisi työntekijöiden yksityisyydensuojan sekä uhkaisi yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä

Uutiset | 04.11.2021

EK: n Uudistuva työelämä-sarja: Borealiksella kaikki lähtee luottamuksesta

Uutiset | 02.11.2021

Kemianteollisuus aloittaa neuvottelut

Blogit | 01.11.2021

Henriikka Mastokangas: Nuoret haluavat tehdä merkityksellistä työtä