Kemia-lehti: Carmela Kantor-Aaltonen on bioteollisuuden lipunkantaja

Uutiset | 08.02.2021

Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija, Innovaatiot ja Suomen Bioteollisuus ry:n asiamies Carmela Kantor-Aaltonen korostaa Kemia-lehden haastattelussa luonnontieteiden osaamista ja tutkimusta etsittäessä ratkaisuja isoihin kysymyksiin.

- Ihmisen kekseliäisyydellä ei ole rajoja. Samoilla konsteilla, joilla selätämme koronakriisin, selviämme myös ilmastonmuutoksesta: tieteen, teknologian ja hyvien poliittisten päätösten avulla. Näin sanoo Carmela Kantor-Aaltonen Kemia-lehdessä Sisko Loikkasen haastattelussa. 

Jo nuorena Kantor-Aaltonen kiinnostui biologiasta. Hän lähti Helsingin yliopistoon opiskelemaan biokemiaa. Hän kiittelee erityisesti biokemian professorien inspiroivaa opetusta. Pro gradu-työssään 1985 Carmela yhdisti hiilihydraattikemiaa, keskeisenä aiheena verisolujen pintojen muuttuvat sokerirakenteet. Lisensiaatintyönsä 1991 Carmela teki leukosyyttien pintaproteiinin karakterisoinnista ja puhdistuksesta. 

Carmela Kantor-Aaltonen ehti hoitaa Helsingin yliopistossa useita tehtäviä. Kemianteollisuuden perheeseen hän tuli alunperin Bioteollisuus ry: hyn sijaiseksi. Näin avautui näköala, kuinka tieteen hedelmiä hyödynnetään elinkeinoelämässä. Järjestön asiamiehenä hän on toiminut jo toistakymmentä vuotta. Carmela on myös Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija vastuualueinaan kansallinen innovaatio- ja tiedepolitiikka ja yhteistyö yliopistojen kanssa.

Carmela Kantor-Aaltonen nostaa luonnontieteitä koko ihmiskunnan kannalta keskeisten ratkaisujen tarjoajana. Hän on optimistinen, että korkealaatuisella tieteellä ongelmia ratkaistaan. Viesti menee etenkin nuorille. Hän korostaa, että tiedeyhteisö on nopeassa aikataulussa kehittänyt tuloksia koronapandemian selättämiseen. 

- Luonnontieteiden osaajilla on nyt tuhannen taalan paikka. Ei kannata vaipua epätoivoon vaan ryhtyä toimimaan.

Lue koko haastattelu tuoreessa Kemia-lehdessä. 

Katso myös
Uutiset | 16.02.2021

Manu Salmi: Kilpailukyvyn ja osaavan työvoiman varmistaminen ovat kemianteollisuuden ydinasioita

Uutiset | 15.02.2021

Haluatko tehdä maailmaa muuttavia kesätöitä? Haku kemian ”Tutustu työelämään ja tienaa” -jaksolle on auki!

Uutiset | 03.02.2021

Rasmus Pinomaa siirtyy Kemianteollisuudesta Kemiran vastuullisuusjohtajaksi

Uutiset | 29.01.2021

Kesäkatalyytiksi Kemianteollisuuteen!

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna