Huhtamäki: Pakkausten ympäristövaikutukset kiinnostavat

Uutiset | 08.12.2015

Huhtamäen kompostoituvien tarjoilutuotteiden kysyntä kasvaa, mutta muissakin pakkauksissa suositaan yhä enemmän kierrätettäviä ja uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä tuotteita.

Yritysten ja kuluttajien ympäristötietoisuuden kasvu näkyy kaikkialla, eivätkä elintarvikkeiden tarjoilupakkaukset tee tästä poikkeusta.

Pakkauksia valmistavassa Huhtamäessä on huomattu, että kompostoituville, kierrätettäville ja uusiutuvista raaka-aineista valmistetuille tuotteille on entistä enemmän kysyntää.

Huhtamäki toi kompostoituvat Bioware-tuotteet markkinoille jo reilu vuosikymmen sitten.

Ensimmäisiä tuotteita olivat kirkkaat juomapikarit ja salaattirasiat, jotka öljypohjaisten muovien sijaan valmistetaan biohajoavasta PLA-muovista. Raaka-aineena käytetään maitohappoa, jota saadaan sokeria tai tärkkelystä sisältävistä kasveista.

”Bioware-tuotteiden valmistuksessa on pyritty käyttämään uusiutuvia luonnon materiaaleja. Useimmat sarjan tuotteet maatuvat teollisessa kompostoinnissa täysin 60 vuorokaudessa”, kertoo Timo Tiilikainen Huhtamäen tarjoilupakkaussegmentin tuotekehityksestä.

Sittemmin Bioware-tuoteperhe on täydentynyt muun muassa muotoonpuristetuista kartonkilautasista. Ne valmistetaan kierrätetystä kuitumateriaalista, jolla on FSC (Forestry Stewardship Council) -metsäsertifikaatti.

”Myös kartonkipikareissa käytetty kuitu tulee kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti hoidetuista PEFC-sertifioiduista (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) metsistä. Lisäksi raaka-aineen alkuperä voidaan aina jäljittää”, Tiilikainen toteaa.

Huhtamäki pyrkii kehittämään kaikkia tuoteryhmiä ja valmistusmenetelmiä niin, että niiden kestävän kehityksen suorite jatkuvasti paranisi. Asiakasyrityksissä mietitään puolestaan, mitä vastuullisuuskysymykset tarkoittavat niiden liiketoiminnassa.

”Pyrimme vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Toisille yrityksille paras vaihtoehto ovat  kompostoituvat tuotteet, kun taas toiset valitsevat kierrätettäviä, uusiutuvista luonnonvaroista valmistettuja tai lähellä tuotettuja tuotteita”, sanoo Huhtamäen Hämeenlinnan-yksikön hankinta- ja markkinointijohtaja Maisa Katila.

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj 

Katso myös
Uutiset | 04.01.2017

Helsingin kaupungin asuntojen kaasuliesiin Gasumin biokaasua

Uutiset | 29.12.2016

Uudet energiatehokkuussopimukset 2017–2025 käyntiin vuodenvaihteessa

Uutiset | 22.12.2016

Nesteelle energiakilpailussa biopolttoainealan johtavan toimijan palkinto

Blogit | 30.11.2016

Sami Nikander: Komission energian talvipaketissa lämmittäviä ja hyytäviä elementtejä

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna