Biotaloustreffit käynnistyvät: Treffeillä etsitään bisneskumppaneita ja luodaan verkostoja

Tiedotteet | 01.09.2015

Biotaloustreffit on uusi tapa luoda kumppanuuksia ja biotalouteen perustuvaa liiketoimintaa. Syksyn aikana Biotaloustreffi-tapahtumat kokoavat yhteen yritykset ja biotalouden keskeiset toimijat viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen.

Biotalous on yksittäisiä toimialoja huomattavasti laajempi asia ja koko yhteiskunnan läpileikkaava teema.  Biotaloudessa käytetään uusiutuvia luonnonvaroja ja teknologiaa kestävällä tavalla ruoan, tuotteiden, materiaalien ja palvelujen tuottamiseen.  Yhteistyötä onkin lisättävä eri toimialojen kesken, sillä eri aloilla on erilaista osaamista, jota yhdistelemällä syntyy uusia innovaatioita.

Ensimmäiset, yrityksille suunnatut treffit järjestettiin helmikuussa Helsingissä. Tapahtumissa PK-yritykset voivat etsiä uusia liiketoimintakumppaneita muun muassa suuryritysten arvoketjuja täydentämään. Suuremmat yritykset voivat puolestaan löytää laitevalmistajia, teknologiatoimittajia tai raaka-ainesivuvirtojen jalostajia ja muita palveluntuottajia. Tilaisuuksissa myös rahoittajan ja valtiovallan edustajat kertovat biotalouden edistämisestä ja siihen liittyvistä rahoitusmuodoista.

Hallitus on valinnut biotalouden yhdeksi kasvun kärjeksi. Biotalouden ja kiertotalouden vahvistaminen edellyttää konkreettisia tekoja: taloudellisia panostuksia hallitukselta, investointeja yrityksiltä sekä koordinointia ja yhteistyötä. Näitä täydentävät biotalouteen kohdennettu tutkimus- ja innovaatiotoiminta, pilotointiympäristöt, kysynnän luominen uusille tuotteille ja julkisen sektorin sitoutuminen lisäämään hankinnoissaan kestäviä ratkaisuja. Biotaloustreffit on toimiva tapa yhdistää näitä toimijoita ja teemoja.

Tilaisuuksien toteutuksesta vastaavat alueelliset biotaloustoimijat, Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, Maa- ja metsätalousministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö, VTT sekä Tekes.

Suomen virallisen biotalousstrategian mukaisesti tavoitteena on nostaa biotalouden liikevaihto nykyisestä 60 miljardista 100 miljardiin vuoteen 2025 mennessä ja luoda 100 000 uutta työpaikkaa.

Biotaloustreffit toteutetaan syksyn 2015 aikana seuraavilla paikkakunnilla: Kemi 1.9., Turku 15.9., Joensuu 24.9., Seinäjoki 1.10. ja Jyväskylä 5.10.

Lisätietoa Biotaloustreffi-tapahtumista. 

Lisätiedot

Elintarviketeollisuusliitto ry: Johtaja Marleena Tanhuanpää, 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi

Kemianteollisuus ry: Asiamies Maija Pohjakallio, 050 595 6891, maija.pohjakallio (at) kemianteollisuus.fi  

Metsäteollisuus ry: Edunvalvontapäällikkö Riikka Pakarinen, 040 580 0833, riikka.pakarinen (at) forestindustries.fi  

Suomen Bioteollisuus ry: Asiamies Carmela Kantor-Aaltonen, 050 4045 166, carmela.kantor-aaltonen (at) kemianteollisuus.fi 

Teknologiateollisuus ry: Asiantuntija Jouni Lind, 050 521 3305, jouni.lind (at) teknologiateollisuus.fi

VTT: Liiketoiminta-alueen operatiivinen johtaja Anu Kaukovirta-Norja, 040 525 7492 anu.kaukovirta-norja (at) vtt.fi 

Katso myös
Uutiset | 26.01.2017

Kuluttajien kierrättämä uusiomuovi käyttöön Orthexin Lohjan tehtaalle

Uutiset | 25.01.2017

St1aikoo aloittaa etanolituotannon Thaimaassa

Uutiset | 16.01.2017

Eva Marcon: Biotalouden täydennyskoulutus on hyvää verkostoitumista

Uutiset | 16.01.2017

Kaupunkien biojätevirtoja hyötykäyttöön

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna