Lausunto: Laboratorio- ja mittausalan ammattitutkinnon laboratoriotyön osaamisalan tutkintonimike

Kannanotot | 10.12.2019

Kemianteollisuus ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n lausunto Laboratorio- ja mittausalan ammattitutkinnon laboratoriotyön osaamisalan tutkintonimike. annettu 10.12.2019 Opetushallitukselle.

Opetushallitus on pyytänyt EK:n jäsenliitoilta lausuntoa koskien laboratorio- ja mittausalan ammattitutkinnon laboratoriotyön osaamisalan tutkintonimikkettä. Kemianteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry toivovat, että tutkintonimike -kysymys tulee ratkaista pikimmiten ja ammattitutkinnolla tulee olla oma työelämässä tunnistettu nimikkeensä.

Kemianteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry pitävät jäsenyritystensä näkökulmasta parhaimpana vaihtoehtoa 2, jossa käytössä olisi valinnaista tutkinnonosista riippumaton yhteinen ja yleisellä tasolla oleva nimike Laborantti (AT). Perusteluna, että tämä tutkintonimike kertoo henkilön suorittaneen ammattitutkinnon yksiselitteisesti.

Lisäksi Laborantti -nimike on jo vakiintuneessa käytössä työelämässä ja siten esim. rekrytointitilanteessa kertoo henkilön tutkintotaustan ja osaamisen tason selkeästi. Halutessaan tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus tarkentaa omaa osaamisaluettaan lisäämällä aihealueen tutkintonimikkeen yhteyteen, esim. Laborantti (AT), analyysitoiminta.

Anni Siltanen                      
Asiantuntija                         
Kemianteollisuus ry            

Milka Kortet
Johtava asiantuntija
Teknologiateollisuus ry

Katso myös
Uutiset | 27.05.2020

Tekniikan museon säätiö hakee uudistushenkistä johtajaa

Uutiset | 25.05.2020

Yle: Pramian Marko Mäkisen yrittäjätarina

Uutiset | 17.04.2020

Neuvottelutulos kenkä- ja nahkateollisuuden työehtosopimuksesta

Uutiset | 26.03.2020

Valtaosaan kemianteollisuuden työehtosopimusaloista on sovittu määräaikaisten työlainsäädännön muutosten aikaistaminen – koskee lomautusilmoitusaikoja ja yt-lain neuvotteluaikaa sekä osin takaisinottovelvollisuutta

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna