#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Tehoa paperintuotantoon

#Kemia100 | 28.09.2017

Marko Kolari kehittää Kemiralla biosideja, joiden avulla paperitehtaissa voidaan torjua mikrobikasvustoja tehokkaasti mutta ympäristöystävällisesti.

Marko Kolari on väitellyt vuonna 2003 tohtoriksi mikrobiologiasta Helsingin yliopistossa ja työskentelee nykyisin johtavana kemistinä Kemiran tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa Espoossa. Hän kehittää biosideja, joiden avulla paperitehtaissa voidaan torjua mikrobikasvustoja tehokkaasti mutta ympäristöystävällisesti. Paperikoneen kiertovesijärjestelmän pinnoilla kasvavat bakteerit voivat häiritä merkittävästi koneen ajettavuutta ja vähentää tuotantoa.

- Seuraava tehtäväni on kehittää keinoja, joilla tehostetaan paperitehtaan tuotantoprosessia ja vähennetään jätevesikuormaa ottamalla entistä tarkemmin talteen kierrätyspaperin sisältämä tärkkelys. Tämä on hyvä esimerkki, mitä kiertotalous tarkoittaa käytännössä.

 

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Uutiset | 19.03.2021

ChemBio Finland 2021: Kiertotaloudesta tulee liiketoimintaa ja suomalainen Life science kohtaa koronan

Tiedotteet | 12.02.2021

Kinkkutemppu teki uuden ennätyksen poikkeusvuodesta huolimatta – jo tutuksi tullut kiertotaloustempaus keräsi peräti 240 000 osallistujaa

Blogit | 13.01.2021

Pia Vilenius: Kiertotalouden edistämiseksi tarvitaan yhteistyötä ja osaamista

Uutiset | 21.12.2020

Nesteen ensimmäinen nesteytetyn muovijätteen teollisen mittakaavan koeajo Suomessa onnistuneesti päätökseen

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna