#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Kaasuseos pitää lihan punaisena

#Kemia100 | 08.06.2017

Elintarvikkeiden säilyvyyttä ja ulkonäköä voidaan parantaa poistamalla pakkauksesta ensin ilma ja korvaamalla se halutulla kaasuseoksella.

Käytetyimpiä kaasuseoksia ovat hiilidioksidin ja typen seokset. Hiilidioksidin happamuus pienentää mikrobien kasvumahdollisuuksia. Reagoimaton typpi toimii seoksessa pohjakaasuna. Lihan punaisen värin säilyttämiseksi käytetään myös hiilidioksidin ja hapen seosta.

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Uutiset | 29.04.2021

ChemBio Finlandissa palkittiin kemian alalla ansioituneita

Uutiset | 28.04.2021

BioFinland-palkinto Mobidiag Oy:lle

Blogit | 09.02.2021

Mika Aalto: Väritön, hajuton ja mauton - ja valtava mahdollisuus suomalaisille yrityksille!

Blogit | 26.01.2021

Pia Vilenius: Suomalaiselle akkuteollisuudelle eväät nousta kärkijoukkoihin

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna