#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.
Kaasuseos pitää lihan punaisena
#Kemia100 | 08.06.2017
Elintarvikkeiden säilyvyyttä ja ulkonäköä voidaan parantaa poistamalla pakkauksesta ensin ilma ja korvaamalla se halutulla kaasuseoksella.
Käytetyimpiä kaasuseoksia ovat hiilidioksidin ja typen seokset. Hiilidioksidin happamuus pienentää mikrobien kasvumahdollisuuksia. Reagoimaton typpi toimii seoksessa pohjakaasuna. Lihan punaisen värin säilyttämiseksi käytetään myös hiilidioksidin ja hapen seosta.
(Valokuva: Matti Remes)
Katso myös
Blogit | 09.02.2021
Mika Aalto: Väritön, hajuton ja mauton - ja valtava mahdollisuus suomalaisille yrityksille!
Blogit | 26.01.2021
Pia Vilenius: Suomalaiselle akkuteollisuudelle eväät nousta kärkijoukkoihin
Kannanotot | 14.12.2020
Uutiset | 16.11.2020
Kestävä tulevaisuus digin avulla - Seminaari 19.11.
Mediayhteys
Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta