#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Elintarvikekemistiltä hittituote

#Kemia100 | 27.03.2017

Elintarvikekemisti Reetta Kivelä kehitti kaurasta ja pavuista nyhtökauran.

Harva suomalainen elintarvikeinnovaatio on saanut yhtä paljon julkisuutta kuin kaurasta ja pavuista valmistettu nyhtökaura. Sitä on kehittänyt elintarvikekemisti Reetta Kivelä, joka oli tutkinut kauran beetaglukaania ja sen prosessointia.

Nyhtökauran korkea proteiinipitoisuus tulee kauran ja pavun yhdistelmästä. Ominaisuuksiensa ansiosta nyhtökaura sopii korvaamaan ruuissa esimerkiksi jauhelihaa. Uutuustuotteen menestys on lisännyt myös muiden kasviproteiinituotteiden suosiota.

(Valokuva:Gold&Green Foods/Katri Kapanen)

Katso myös
Blogit | 09.02.2021

Mika Aalto: Väritön, hajuton ja mauton - ja valtava mahdollisuus suomalaisille yrityksille!

Blogit | 26.01.2021

Pia Vilenius: Suomalaiselle akkuteollisuudelle eväät nousta kärkijoukkoihin

Kannanotot | 14.12.2020

Kemianteollisuuden lausunto: luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennyksestä verovuosina 2021-2024

Uutiset | 16.11.2020

Kestävä tulevaisuus digin avulla - Seminaari 19.11.

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna