Sami Nikander: Hiilineutraaliuden edelläkävijä sai lisää eväitä hallituksen linjauksista

Blogit | 04.02.2020

Suomen hallitus kertoi eilen 3.2.2020 tiekartastaan kohti hiilineutraalia Suomea. Linjausten joukossa oli useita kemianteollisuuden omaa hiilineutraaliustyötä tukevia yksityiskohtia.

Keskeisimpinä olivat teollisuuden sähköveron lasku EU-minimiin vuodesta 2021 lähtien, kaukolämpöverkkoon lämpöä tuottavien lämpöpumppujen ottaminen teollisuuden veroluokkaan ja ilmastorahaston perustaminen. Tiellä kohti hiilineutraaliutta tarvitaan riittäviä panostuksia esimerkiksi kiertotalouden, puhtaan teknologian ratkaisujen ja energiatehokkuuden kehittämiseksi. On myös tärkeää, että valtioneuvoston koulutuspoliittiseen selontekoon eduskunnalle ja TKI-tiekarttaan sisällytetään konkreettisia tavoitteita ja toimenpiteitä ilmastonmuutokseen liittyvän tutkimuksen ja osaamisen tason nostoon, jatkuvaan oppimiseen, tiedekasvatukseen liittyen sekä tutkimuksen, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan toimenpiteitä.

Kaikki yllämainitut tukevat hyvin niitä toimintaympäristölle esitettyjä toiveita, jotka tulivat esiin esitellessämme oman hiilineutraaliusselvityksenne ensi vaiheen tuloksia.  Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kiitos.

Paljon jäi toki vielä valmisteluun. Eilen ilmoitettu työ energiaverotuksen tiekartan laatimiseksi on mielestäni yksi sellaisista asioista, jossa tarvitaan laaja-alaista yhteistyötä, selvitystä ja valmistelua. Siinä olemme mielellämme mukana. 

Sami Nikander
Johtava, Vastuullisuus

Katso myös
Uutiset | 11.02.2020

Kemira tavoittelee hiilineutraaliutta 2045 mennessä

Tiedotteet | 30.01.2020

Teollisuudella hyvät valmiudet edistää Suomen hiilineutraalisuutta – Vähähiilisyys edellyttää mittavia investointeja, osaamista ja kohtuuhintaista päästötöntä sähköä

Tiedotteet | 28.01.2020

Kemianteollisuuden ilmastotyö etenee – Suomi tarvitsee lisää investointeja, sähköä ja osaamista

Kannanotot | 25.10.2019

Kemianteollisuuden asiantuntijalausunto - Hiilineutraalitalous ja toimenpiteet ilmastotavoitteiden edistämiseksi valtion 2020 budjetissa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna