Sami Nikander: EU:n teollisuusstrategia tunnistaa ansaitusti kemianteollisuuden merkittävän roolin

Blogit | 06.05.2021

EU:n komissio julkaisi päivityksen viime maaliskuussa tekemäänsä teollisuusstrategiaansa. Ottaen huomioon koronapandemian ja EU:n Green Dealin tavoitteet, päivitys on tervetullut. Erityisesti koronapandemia on nostanut esiin kemianteollisuuden merkittävän ja jopa kriittisen roolin eri arvoketjuissa. Nopeasti toteutettavat kemian innovaatiot – suunniteltu ja valmistettu Euroopassa – ovat keskeisiä myös kurotettaessa kohti Green Dealin tavoitteita.  Tässä valossa onkin strategian pikavilkaisun jälkeen miellyttävä huomata, että se tunnistaa ja tunnustaa kemian yhtenä keskeisenä teollisena ekosysteeminä, joka voi hyötyä sektorikohtaisesta lähestymistavasta muutettaessa teollisia prosesseja kohti hiilineutraalisuutta.

Toisin kuin monella muulla sektorilla, jotka kohtaavat digitaalisen ja vihreän kaksoissiirtymän, on kemia tekemässä vitossiirtymää. Digin ja hiilineutraaliuden lisäksi meillä paletissa on mukana niin kiertotalous, kemikaalistrategian implementointi kuin koko muutoksen hoitaminen turvallisuudesta tinkimättä. Tämä kaikki on toteutettava yhtäaikaisesti ja tarvittava osaaminen sekä kilpailukykyinen toimintaympäristö varmistaen.

Suomessa olemme jo ottaneet askeleita tähän suuntaan omalla Hiilineutraali Kemia 2045 -tavoitteellamme. Siihen liittyvä mittava selvitystyö on tehty ja puristettu yhteen Hiili Haltuun -julkaisussamme. Sieltä löytyvät ne kannaltamme keskeiset viestit, joita voimme yhdessä edistää matkallamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Lisätiedot

Euroopan kemianteollisuuden järjestö Ceficin toimitusjohtaja Marco Mensinkin kommentit Euroopan komission teollisuusstrategian päivitykseen englanniksi Ceficin kotisivulla.  

Sami Nikander
Johtaja, Vastuullisuus

Katso myös
Uutiset | 19.05.2021

Kiilto mukana 4H-järjestön Taimiteossa: nuorille kesätöitä, Suomeen hiilinieluja

Uutiset | 12.05.2021

Cap the Carbon! - Kemianteollisuuden Hiili haltuun!-kirjanen nyt myös englanniksi

Uutiset | 29.04.2021

Kansallinen vetyklusteri avaa ovia ja edistää yhteistyöllä vetytalouteen siirtymistä − jo 36 yritystä mukana!

Uutiset | 22.04.2021

Tervetuloa virtuaalisille aamukahveille tutustumaan Hiilineutraali kemia 2045 -kyvykkyysselvityksen tuloksiin tiistaina 11.5. klo 8.30-10.00!

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna