Rasmus Pinomaa: Miten kemianteollisuudesta tulee hiilineutraali? Tiekarttatyö hyvässä vauhdissa

Blogit | 23.09.2019

Kemianteollisuuden tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä. Olennainen osa työtä on luoda tiekartta, jolla selvitetään tavoitteen mahdollistavia teknologioita ja toimia. Vuoden alussa aloitetusta tiekarttatyöstä saadaan ensimmäisiä tuloksia vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kemianteollisuudelle hiilineutraalius on todella kova tavoite. Kemianteollisuudessa valmistetaan materiaaleja, joilla pelastetaan maailma. Materiaaleja käytetään sähköautojen akuissa, tuulivoimaloiden siivissä, veden puhdistamisessa ja ruokapakkauksissa mahdollistamassa ruuan säilyminen tuoreena ja hygieenisenä. Jotta näitä materiaaleja voidaan valmistaa, tarvitaan raaka-aineita ja paljon energiaa.

Kemianteollisuuden hiilineutraalisuustiekartta tarkastelee kaikkia materiaalien valmistukseen tarvittavia ratkaisuja: kestäviä raaka-aineita, päästötöntä energiaa sekä vähäpäästöisiä ja tehokkaita prosesseja.

Kestävä kehitys on välttämättömyys, mutta ennen kaikkea se on valtava mahdollisuus. Olemme viiden miljoonan asukkaan kansa, jonka vaikutus voi olla merkittävästi kokoaan suurempi, kun puhutaan hiilineutraalisuuden ratkaisuista. Suomalainen kemianteollisuus haluaa olla mukana ratkaisemassa ongelmia globaalisti.

Perusteellisen ja kunnianhimoisen tiekarttatyön odotetaan valmistuvan vuoden 2020 loppupuolella. Silloin kemianteollisuus asettaa konkreettiset etapit kohti hiilineutraalisuutta. Kemianteollisuus on etujoukoissa edistämässä Suomen hallituksen tavoitetta hiilineutraalista ja hyvinvoivasta yhteiskunnasta.

Rasmus Pinomaa
Asiantuntija, Vastuullisuus

Katso myös
Uutiset | 15.06.2020

Kiilto: Matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Blogit | 10.06.2020

Salla Ahonen ja Rasmus Pinomaa: Suomi edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa - kemianteollisuus merkittävä osa ratkaisua

Tiedotteet | 09.06.2020

Ilmastohaasteen ratkaisuista vientivaltti – tiekartta hiilineutraaliin kemianteollisuuteen julkaistu

Kannanotot | 08.06.2020

Kemianteollisuuden lausunto EU:n vetystrategian konsultaatioprosessiin (ENG)

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna